Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού

    Ημερομηνία:

    Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης Φυσικών Καταστροφών,  η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου. 

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου επισκέφθηκε το σχολείο, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, με σκοπό να  ευαισθητοποιήσει  τους μαθητές  για τους κινδύνους που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί και  να τους εφοδιάσει με πρακτικές γνώσεις  που μπορούν να σώσουν ζωές.

    Η μέρα ξεκίνησε με  άσκηση προσομοίωσης σεισμού. Με το σήμα του συναγερμού, οι μαθητές κλήθηκαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, βγαίνοντας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους με τάξη στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στο σενάριο της άσκησης, υπήρχε αναφορά για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο κτήριο μετά τον σεισμό, γεγονός που οδήγησε στην κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Διευθύντρια για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Αμέσως μετά, οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την ταχύτητα με την οποία κατέφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα στο σχολείο, με τις σειρήνες να ηχούν δυνατά, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων. Η ομάδα της Πυροσβεστικής  υπό την επίβλεψη του Διοικητή Υπηρεσίας κ. Πετρόπουλο Παναγιώτη, τον επικεφαλή της άσκησης τον Πυρονόμο  κ. Τρίγκα Βασίλειο,  τον πυροσβέστη  Τριανταφυλλόπουλο Γεώργιο και  τους  αρχιπυροσβέστες Καρόκη Δημήτριο  και Σανδραβέλη Δημήτριο,  ξεκίνησε ταχύτατα την πρακτική επίδειξη. Στην αυλή του σχολείου υπήρχε μία προσομοίωση πυρκαγιάς, στην οποία οι πυροσβέστες παρουσίασαν τη διαδικασία κατάσβεσης, χρησιμοποιώντας πυροσβεστικούς σωλήνες.

    Ακολούθησε η προσομοίωση απεγκλωβισμού μαθητή, η οποία πρόσφερε μία πραγματικά συναρπαστική εμπειρία. Οι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας ειδικό φορείο και προστατευτικό εξοπλισμό, πραγματοποίησαν επίδειξη διάσωσης ενός μαθητή που είχε “παγιδευτεί” στο κτήριο.  Με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, οι πυροσβέστες υλοποίησαν τα βήματα της διαδικασίας διάσωσης, ενώ ο μαθητής, που συμμετείχε στο σενάριο, ανέφερε ότι ένιωσε ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργούν τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό τους  και να  συμμετέχουν με πολύ ενθουσιασμό και σε μικρές ασκήσεις κατάσβεσης  με την επίβλεψη των πυροσβεστών.

    Μετά το πέρας της επίδειξης, οι πυροσβέστες, ως αναγνώριση για την ενθουσιώδη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών, απένειμαν  βραβεία σε όλους όσους συμμετείχαν στις ασκήσεις. Οι μαθητές παρέλαβαν τα βραβεία τους με υπερηφάνεια, νιώθοντας την εκτίμηση των πυροσβεστών για τη συνεργασία και την προσοχή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Η Διευθύντρια του σχολείου Γιώτα Λαμπρακάκη τόνισε πως οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής και πως η επίσκεψη αυτή, εκτός από την εκπαίδευση, προσέφερε στα παιδιά την ευκαιρία να εκτιμήσουν και να αναγνωρίσουν την  προσφορά του έργου των πυροσβεστών στην κοινωνία.

    Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ευχαρίστησε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου για την πολύτιμη αυτή βιωματική δράση και  εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, καθώς ενισχύουν την ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών.

    Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού
    Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού
    Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού
    Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού
    Αχαΐα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δημοτικό Ροδοδάφνης για άσκηση σεισμού

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: Χρωστάνε οι… 8 στους 10

    Σε «εχθρικό περιβάλλον» κινούνται πλέον οι εστιάτορες και οι...

    Ξεκινά την Τρίτη η διανομή πετρελαίου θέρμανσης – Ποιες θα είναι οι τιμές

    Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με...

    Μεθυσμένος ιερέας γύρισε σπίτι χωρίς ράσο και σταυρό – Τον έδιωξε η παπαδιά

    Ένα διόλου συνηθισμένο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου...

    Καμένα Βούρλα: «Μας έλεγε ότι είχε τσακωμούς» λέει γείτονας της 84χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

    Φως στα αίτια του άγριου εγκλήματος που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής ...
    Best Shop