Iσραηλινός στρατός – Χεζμπολάχ: Μάχες «σώμα με σώμα» σε μεθοριακό χωριό – Τζαμί έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής

    Ημερομηνία:

    Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης των ισραηλινών δυνάμεων σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Ράμια, σύμφωνα με πηγές.

    Τα επίσημα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από την οποία καταστράφηκε τζαμί στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες.

    «Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι αναχαίτισε περίπου πέντε βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο την Κυριακή. Σειρήνες ηχούσαν αδιάκοπα στο βόρειο Ισραήλ εναντίον του οποίου η ένοπλη ομάδα της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν εξαπέλυσε περίπου 320 βλήματα από τον Λίβανο προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Γιομ Κιπούρ, της ιερότερης ημέρας του Ιουδαϊσμού που έληξε το βράδυ του Σαββάτου.

    «Καμία ένδειξη ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις»

    Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ έχει περιορίσει σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές τους στόχους της απάντησης που θα δώσει στο Ιράν για την πρόσφατη επίθεσή του, μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

    Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις ή θα πραγματοποιήσει δολοφονίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το NBC, το οποίο επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάστηκαν, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις όσον αφορά το πώς και το πότε θα προβεί στα αντίποινα.

    Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του στον ισραηλινό ομόλογό του κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, για το γεγονός ότι μπήκαν στο στόχαστρο κυανόκρανοι του ΟΗΕ στο Λίβανο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε σώος πάνω σε βραχονησίδα αγνούμενος ψαροντουφεκάς

    Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για τον 60χρονο ψαροντουφεκά...

    Η δήλωση του Χάρη Δούκα

    «Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και...

    Επικίνδυνη εβδομάδα για εκδήλωση πυρκαγιών

    Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) θα...

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ: Δείτε τα αποτελέσματα στον Δήμο Καλαβρύτων

    Δύο κάλπες είχαν στηθεί για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ...
    Best Shop