ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: Χρωστάνε οι… 8 στους 10

    Ημερομηνία:

    Σε «εχθρικό περιβάλλον» κινούνται πλέον οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ και κέντρων αναψυχής, στην Πάτρα και ειδικά στον πεζόδρομο της εστίασης, όπως αποκαλείται η Ρήγα Φεραίου.

    Είναι τόσα πολλά πλέον τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες καθημερινά, που εκτιμούν ότι η οικονομία, τουλάχιστον στον δικό τους κλάδο, καταρρέει και μάλιστα με τάχιστους ρυθμούς.

    Ο «Νεολόγος» μιλώντας με επαγγελματίες κυρίως του κεντρικού πεζόδρομου συγκέντρωσε στοιχεία που δυστυχώς είναι άκρως απογοητευτικά για το μέλλον του επαγγέλματος, όσον αφορά στην ρευστότητα αλλά και στην τακτοποίηση των οικονομικών του υποχρεώσεων, προς πάσα κατεύθυνση.

    Το 80% οφείλει πάνω από 50.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και μόλις το 20% οφείλει κάτω από 20.000 ευρώ!

    Το 80% χαρακτηρίζεται καταχρεωμένο ακόμα και στις φορολογικές του υποχρεώσεις, με άνω των 30.000 ευρώ σε οφειλές, σε μία προσπάθεια να κρατήσει σε λειτουργία τις επιχειρήσεις του.

    Χαρακτηρίζουν ως εχθρικό το περιβάλλον που κινούνται ειδικά μετά και τις φορολογικές επιβαρύνσεις του τελευταίου έτους, μιλώντας για ένα κράτος ανελαστικό, προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Εκτός της τεκμαρτής φορολόγησης τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, αλλά και τα νέα δεδομένα με την κάρτα εργασίας, που από τις 11 Σεπτεμβρίου εφαρμόζεται πιλοτικά, ώστε να τεθεί σε καθολική εφαρμογή στον κλάδο από την 1η Μαρτίου του 2025. Η προθεσμία από το υπουργείο έχει δοθεί με σκοπό οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και για να επιλυθούν οποιαδήποτε πρακτικά ζητήματα.

    Ζητήματα αδύνατα κατά τους επιχειρηματίες εστίασης, αφού είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίσουν με 8ωρο το σύνολο των εργαζομένων τους, ακόμα και αυτούς που απασχολούνται για μερικές ώρες, ως βοηθητικό προσωπικό τις ώρες αιχμής. Αδιανόητο χαρακτηρίζουν και το πρόστιμο που εκτινάχθηκε στα 10.500 ευρώ από 1.000 και 1.500 αντίστοιχα, σε περίπτωση εργασίας τους εκτός δηλωμένου ωραρίου.

    Οι ίδιοι επιχειρηματίες σημειώνουν ότι καταστρατηγείται κάθε δυνατότητα που είχαν για να επιβιώσουν τόσο οι ίδιοι όσοι και οι 80.000 θέσεις εργασίας στα καταστήματά τους, με αβέβαιο το αύριο για τους ίδιους αλλά και για το προσωπικό, στην πόλη που η ανεργία αποτελεί μάστιγα.

    Δηλώνουν κουρασμένοι υποστηρίζοντας ότι «πλέον χάλασε η νοοτροπία και η ισορροπία, με τον σεβασμό απέναντί τους να αποτελεί παρελθόν και για πολλούς να θεωρούνται εγκληματίες. Είναι τόσες οι δυσκολίες που καλούνται να φέρουν σε πέρας, χωρίς να μπορούν να τα καταφέρουν, με το 80% των Πατρινών επιχειρηματιών της Ρήγα Φεραίου, να είναι έτοιμο να πουλήσει αν βρίσκονταν ενδιαφερόμενοι!»

    Νεολόγος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαρνές: Αναζητείται ο συνεργός του 37χρονου που συνελήφθη για το οπλοστάσιο – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

    Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για να διαπιστωθεί...

    ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι… χωρίς αστερίσκους και περιστροφές

    Τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...

    Αποτελέσματα εκλογών ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας έχασε και την Αθήνα

    «Χάρη χάσαμε», θα μπορούσε να πει κάποιος απευθυνόμενος στον...

    Συγχαρητήρια Στέφανου Κασσελάκη σε Νίκο Ανδρουλάκη, με σπόντες για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές...
    Best Shop