ΠΑΣΟΚ: Η επανεκλογή Ανδρουλάκη, ο Δούκας και το στοίχημα της “επόμενης ημέρας”

    Ημερομηνία:

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας άνετα στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Χάρη Δούκα, με ποσοστό 59,92% έναντι 40,08%, σε μια κάλπη που επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο εσωτερικό του κόμματος.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ψηφίστηκε από 126.222 εκλογείς, επικράτησε, πέρα από την Κρήτη όπου κατέγραψε εντυπωσιακή πρωτιά, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ακόμη κακ στην Αθήνα, όπου ο Χάρης Δούκας είναι Δήμαρχος.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας έλαβε 40,08%, που αντιστοιχεί σε 84.512 ψήφους. Συνολικά, ψήφισαν 213.001 φίλοι και μέλη του κόμματος.

    Στη νικητήρια ομιλία του, μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων ψηφοφόρων του, έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, (σημ: στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία για το Nations League), ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ενωτικά, με τους υπολοίπους ανθυποψηφίους του στον πρώτο γύρο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παράλληλα έκανε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική.

    Μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων και την ξεκάθαρη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Χάρης Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

    Σε δηλώσεις του, τόνισε πως η ενότητα και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση του κόμματος, επισημαίνοντας «Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει».


    Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

    Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχάρη επίσης τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, εκφράζοντας ευχές για καλή δύναμη στο έργο του.

    Κασσελάκης - Ανδρουλάκης - Συνάντηση

    Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του – αλλά φρόντισε να αφήσει αιχμές για την Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «άψογες δημοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ», σε αντίθεση προφανώς με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποπομπή του από την ηγεσία του κόμματος και τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές.

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και τον Χάρη Δούκα είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που έξω από το ΠΑΣΟΚ αρκετοί οπαδοί του κόμματος συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Ενωτικοί οι άλλοι 4 υποψήφιοι του πρώτου γύρου

    Ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλακη για να τον συγχαρεί προσωπικά, αλλά και στον Χάρη Δούκα για να τονίσει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ. όσο και στην Αθήνα. Ο Παύλος Γερουλάνος,σε δήλωση-ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία τουΧωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

    Αίσθηση προκάλεσε τηλεοπτική συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος εκπροσωπεί απόλυτα το 60% των ψηφοφόρων ούτε ο Χάρης Δούκας το 40%. Ωστόσο, σε δήλωση της, η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρει «Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Πιστεύω βαθειά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών. Είμαστε μαζί σου!».

    ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης - Γερουλάνος - Γιαννακοπούλου - Διαμαντοπούλου - Δούκας - Κατρίνης

    Σε δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη αναφέρεται «Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ. Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο. Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».

    Η Νάντια Γιαννακοπούλου, συνεχάρη, τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ένα γραπτό μήνυμα, γράφοντας στο sms «Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Νάντια» 

    Νίκος Αδνρουλάκης - Ομιλία

    Μαρίνος Ανδρουλάκης: Ο κόσμος εκτίμησε την αδικία που έγινε κατά του γιου μου

    Τη χαρά του για τα αποτελέσματα εξέφρασε ο Μαρίνος Ανδρουλάκης, πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη, λίγο μετά την επανεκλογή του γιου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Μαρίνος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Radiome 88.4 και το radiome.gr ανέφερε ότι περίμενε τα αποτελέσματα και έκανε λόγο για αδικία.

    «Τα περιμέναμε τα αποτελέσματα, βλέπαμε την Κρήτη, ζούμε στην Κρήτη. Οι δήμοι όλοι του Ηρακλείου είναι με τον Νίκο. Φαινόταν ότι ο Νίκος θα ξανάβγαινε. Ο κόσμος εκτίμησε την αδικία που έγινε, το παρατράγουδο και δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε αυτή τη διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει δεν υπήρχε λόγος. Κανείς δεν κατανόησε την αδικία. Ο κόσμος επιβεβαίωσε αυτό που σκεφτόταν. Είμαστε στο καφενείο της πλατείας Ελευθερίας, έχει κόσμο εδώ και ο κόσμος είναι χαρούμενος…Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θλιβερές εικόνες στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Πάτρα

    Στην πλατεία Αγίας Σοφίας έχει εγκατασταθεί μια οικογένεια Ρομά...

    Ο Πατρινός που τον κυνηγά… πρώην συνεργάτης του

    Πατρινός  που κατείχε στο παρελθόν θέση ευθύνης ακόμα δεν...

    Αχαιός πήρε απόσπαση… στον Θεοχάρη!

    Ποιος Αχαιόςπήρε πρόσφατα απόσπαση στο γραφείο του πρώην Υφυπουργού...
    Best Shop