Επίορκοι εφοριακοί – Κέρκυρα: Θύματα του κυκλώματος μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Για περισσότερα από δέκα χρόνια φέρεται πως δρούσε η σπείρα των εφοριακών της Κέρκυρας.

    Κινούνταν μεθοδικά και αθόρυβα, θεωρούσαν ότι ήταν υπεράνω του νόμου. Το κοινό μυστικό “εφιαλτης” για τους επιχειρηματιες στην Κερκυρα βγήκε στο “φως”. Επί Δέκα χρόνια οι επιορκοι εφοριακοί εκβιαζαν τους επαγγελματίες όπως αποκαλύπτει μαρτυρας στον ΑΝΤ1.

    Όπως περιγράφει ο μάρτυρας στον ΑΝΤ1, “ Όταν είσαι σε μικρή κοινωνία δεν γίνονται εύκολα αυτά τα πράγματα Είναι τρία άτομα και ενας λογιστή. Όσο ξέρω εγώ είναι δεκαετία”.

    Ο μάρτυρας χαρακτηρίζει τον εφοριακό του ΣΔΟΕ, ο οποιος συνελήφθη , ώς έναν άνθρωπό απρόσιτο και αδίστακτο.

    Στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτει μάρτυρας: “Ήταν κοινό μυστικό στην Κέρκυρα αυτό, κοινό μυστικό γνωστό,ότι εντάξει εκβίαζε, εκβίαζε, δηλαδή έπαιρνε χρήματα, σου έχωνε ένα πρόστιμο, ή πήγαινε κάποιος άλλος τον έχωνε το πρόστιμο και σου λένε θα σου κάνω καλύτερη τιμή και θα μου δώσεις τόσα, ήταν ένα κοινό μυστικό”.

    Όσοι γνωρίζουν λένε ότι οι εκβιασμοί για τις εισπράξεις, δεν σταματούσαν ούτε το Μεγάλο Σάββατο .

    “Ξερω περιστικό δώσε μου για να μη σε γράψω. Μεγάλο Σάββατο, σε καφέ, για να μην σε γράψω δώσε μου τόσα…” αναφέρει μαρτυρία.

    “-Του είπε δηλαδή να του δώσει ένα ποσό για να μην τον γράψει;
    -ναι ναι , εντάξει ο άλλος τα δίνει Μεγάλο Σάββατο..
    -Γιατί ποσό μιλάμε ?
    -500 ευρω. Κοιταξε να δείς ο συγκεκριμένος ήταν γνωστό στην Κερκυρα , δεν είχε πολλές επαφές με κανέναν, δεν μιλούσε σε κανέναν, γενικά απομονωμένος απ όλους, είχε κάποιες γνωριμίες δικές του , αλλά δεν ανοίγε η οικογενειά του καμία επαφή , φιλια με Κ Α Ν Ε Ν Α Ν..δηλαδή μιλάμε και το καλημέρα που έλεγε, το έλεγε με πολύ βαριά καρδιά..ξερεις δεν ήθελε περεταίρω…μέχρι εκεί”, συνεχίζει η περιγραφή.

    Οι αδιάφθοροι της Αστυνομίας κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν πως τα μέλη του κυκλώματος από τον περασμένο Μάιο, μέχρι και τώρα απαίτησαν από πέντε λογιστές της Κέρκυρας το ποσό των 138 χιλιάδων ευρώ και από τρεις επιχειρηματίες άλλες 55 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητες που είχαν οι ίδιοι και οι πελάτες τους.

    Ο Νίνος Γιώργος Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας αναφέρει πως “τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν δυστυχώς στιγματίζουν εναν ολόκληρο κλάδο των λογιστών και των εφοριακών. Αν και εφόσον συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα σαφώς και είναι κατακριτέα”.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, που παραπέμφθηκαν σε ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΒΙΝΤΕΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ: Το ζεϊμπέκικο του Δήμαρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου

    Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος αποχαιρετά τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο: Σε...

    Κατερίνα Σολωμού: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένοι και δυνατοί

    Σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών...

    ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ: Παρουσία στην εκδήλωση του Αγήματος Καρατζάς

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας...

    Αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με αρρυθμίες

    Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει την...
    Best Shop