Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Καλογερόπουλο!

    Ημερομηνία:

    Από την περασμένη Παρασκευή, στις 12.15 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας  ∆ημήτρης Καλογερόπουλος, πέρασε στην αιωνιότητα, φεύγοντας από την ζωή σε ηλικία 67 ετών. Διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, ετοιμαζόταν να κάνει επέμβαση με ρίσκο, στο Ανόβερο της Γερμανίας, όμως υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μετά από 13 ημέρες «μάχης» στην ΜΕΘ Ρίου, έφυγε από την ζωή. Ο ∆ημήτρης Καλογερόπουλος, που σε λίγες ημέρες θα συμπλήρωνε έναν χρόνο από τη δεύτερη συνεχόμενη εκλογή του στο «τιμόνι» του ∆ήμου Αιγιάλειας, υπηρέτησε με εντιμότητα, ήθος και αγωνιστικότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του, όχι μόνο στον ∆ήμο του, αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα. Η εξόδιος ακολουθία του ∆ημάρχου Αιγιαλείας ∆ημήτρη Καλογερόπουλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ∆ευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 14:00 στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί. Η οικογένεια του ∆ημάρχου παρακαλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να στηρίξουν το ταμείο υποτροφιών καθώς και το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, το «ΕΚΑΜΕ Αιγίου» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

     

    ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

     

    Ο ∆ημήτρης Καλογερόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε, πριν ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο, φτάνοντας έως διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης ∆υτ. Ελλάδας.

     

    ∆ιετέλεσε μέλος του ∆.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης ∆ήμων ∆υτικής Ελλάδας και της ΚΕ∆Ε (Κεντρική Ένωση ∆ημάρχων), εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕ∆Ε, ήταν πρόεδρος της ∆ΕΥΑ Αιγιαλείας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε∆ΕΥΑΑ Ελλάδος.

    Εξελέγη πρώτος ∆ήμαρχος στην Συμπολιτεία (1997) και επανεξελέγη άλλες δύο φορές έως και το 2010, πριν την κατάργηση του δήμου και την υποχρεωτική συνένωση με το Αίγιο. Την τελευταία περίοδο μάλιστα, εξελέγη ∆ήμαρχος στην Συμπολιτεία με το εμφατικό ποσοστό 72%. Μετά την συνένωση με το Αίγιο, το 2010 κατέθεσε υποψηφιότητα για ∆ήμαρχος στην Αιγιάλεια αλλά δεν εξελέγη. Το 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. του ∆ήμου Αιγιαλείας και το 2019 αποχώρησε για να θέσει

    υποψηφιότητα και να εκλεγεί.

     

    Ο ∆ημήτρης Καλογερόπουλος είναι ο μοναδικός δήμαρχος Αιγιάλειας (και Αιγίου νωρίτερα) που εξελέγη για δύο συνεχείς θητείες! Μετά το 2019, επανεξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο (2023). Η απώλεια του αγαπητού δημάρχου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, το όραμά του όμως είναι εδώ και παραμένει ζωντανό, οδηγός για την πόλη έως και το 2028!

     

    ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

     

    Σήμερα ∆ευτέρα 14 Οκτωβρίου το ∆.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου προτείνει, ως ένδειξη σεβασμού και πένθους, τα καταστήματα

    στο Αίγιο να κλείσουν από τη 1.00 μ.μ. μέχρι και τις 3.30 μ.μ., ώστε να μπορέσει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του ∆ημάρχου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Πατρινός που τον κυνηγά… πρώην συνεργάτης του

    Πατρινός  που κατείχε στο παρελθόν θέση ευθύνης ακόμα δεν...

    Αχαιός πήρε απόσπαση… στον Θεοχάρη!

    Ποιος Αχαιόςπήρε πρόσφατα απόσπαση στο γραφείο του πρώην Υφυπουργού...

    Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: «Η κόρη μου έχει έναν φύλακα άγγελο πάνω από το κεφάλι της»

    Το δεύτερο 24ωρο νοσηλείας της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού...
    Best Shop