Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών στη Χάιφα – Πρότεινε εκεχειρία και απειλεί με πόνο το Ισραήλ, αν δεν δεχτεί

    Ημερομηνία:

    Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε “ομοβροντία ρουκετών” στη Χάιφα, δύο ημέρες αφού τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) της οργάνωσης σκότωσε τέσσερις στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα αυτής της μεγάλης πόλης του βόρειου Ισραήλ.

    Η επίθεση της Κυριακής ήταν η πιο φονική που έχει εξαπολύσει το φιλοϊρανικό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος σε σχεδόν έναν μήνα στρατιωτικής κλιμάκωσης. Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση λέει πως πλέον εμπλέκεται σε “στενές μάχες” με Ισραηλινούς στρατιώτες στον νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, ενέτεινε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε πως η οργάνωση θα προκαλέσει πόνο στο Ισραήλ αν και κάλεσε για κατάπαυση του πυρός.

    “Η λύση είναι μια κατάπαυση του πυρός, δεν μιλάμε από θέση αδυναμίας. Αν οι Ισραηλινοί δεν το θέλουν αυτό, θα συνεχίσουμε”, είπε ο Κάσεμ σε ηχογραφημένη ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης.

    “Όμως μετά την κατάπαυση του πυρός, με βάση μια έμμεση συμφωνία, οι έποικοι θα επιστρέψουν στον βορρά και άλλα βήματα θα σχεδιαστούν”.

    Ο Κάσεμ είπε πως η Χεζμπολάχ διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί οπουδήποτε στο Ισραήλ επειδή ο εχθρός της έχει κάνει το ίδιο στον Λίβανο. Είπε πως περισσότεροι Ισραηλινοί θα εκτοπιστούν και “εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμη και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, θα κινδυνεύουν κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα”.

    “Θα εστιάσουμε στη στοχοποίηση του ισραηλινού στρατού και των κέντρων και των στρατώνων του”, είπε. Ο Κάσεμ είναι ντε φάκτο επικεφαλής της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του γενικού γραμματέα της Χασάν Νασράλα, από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Ενταση με Μάνο Δασκαλάκη που ξέσπασε

    Ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου στη δίκη Πισπιρίγκου σήμερα...

    Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού – Τι συμβολίζει

    Η 15η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού...

    Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Με την ηθοποιία γλιτώνουμε κατά κάποιο τρόπο την ψυχοθεραπεία»

    Για τους λόγους που επέλεξε να γίνει ηθοποιός, αλλά...

    Καλαμάτα: Βανδάλισαν αυτοκίνητο γιατί ο ιδιοκτήτης του είχε αναρτήσει σχόλιο αλληλεγγύης για τους μετανάστες

    Ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης (15/1)...
    Best Shop