Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Ημερομηνία:

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά».

    Βήμα 1

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις και τις σουρώνουμε. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις φακές, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 500 ml καυτό νερό ή παραπάνω μέχρι να βράσουν.

    Βήμα 2

    Αραντιστά: Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα πιάτο και βρέχοντας με νερό τα δάχτυλά μας ραντίζουμε το αλεύρι, τρίβουμε το αλεύρι με τα ακροδάχτυλα και τα μικρά ζυμαράκια που προκύπτουν τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τα αραντιστά ζυμαρικά στις φακές 2΄ προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε πεπονάκι, το προσθέτουμε 6΄-7΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις φακές με δυόσμο ψιλοκομμένο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα «άγγελος» της Victoria’s Secret

    Πέντε χρόνια μετά την τελευταία πασαρέλα του οίκου «των...

    Νεκρός ο 40χρονος που έκανε «παραπέντε» στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης

    Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/10) στη Θεσσαλονίκη όταν ένας 40χρονος άνδρας...

    Εμπαπέ: Είναι ύποπτος για βιασμό, επιμένουν οι Σουηδοί

    Ο Κιλιάν Εμπαπέ κάλεσε την Μαρί Αλίξ Κανού Μπερνάρ να τον...

    ΗΠΑ: Έσκιζε ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ (βίντεο)

    Μία εξοργισμένη γυναίκα στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ άρχισε να σκίζει...
    Best Shop