Ο Ιατρικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για την υποστελέχωση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

    Ημερομηνία:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κρίσιμη υποστελέχωση που αντιμετωπίζει το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ). Η μείωση του αριθμού των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης, στην έρευνα και στη λειτουργία του Νοσοκομείου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά της χώρας.

    Τα τελευταία 15 χρόνια, το Ιατρικό Τμήμα έχει υποστεί σημαντική μείωση του διδακτικού του προσωπικού. Οι 40 κενές θέσεις αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, που επηρεάζει όχι μόνο την εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής, αλλά και τη λειτουργία των κλινικών του ΠΓΝΠ, οι οποίες εξαρτώνται από τη στελέχωση και την υποστήριξη των μελών ΔΕΠ. Αυτή η υποστελέχωση δημιουργεί πιέσεις στους υπάρχοντες καθηγητές και υποβαθμίζει τη δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

    Παρά τις εκκλήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, πέρυσι το Ιατρικό Τμήμα έλαβε μόλις 15 νέες θέσεις από τις 270 που κατανεμήθηκαν πανελλαδικά, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες. Το αίτημα για άμεση κάλυψη των 40 κενών θέσεων είναι επιτακτικό και απαιτεί την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Η προκήρυξη των θέσεων αυτών σε εισαγωγικές βαθμίδες θα είναι ένα σημαντικό κάλεσμα προς τους νέους ιατρούς που ενδιαφέρονται για ακαδημαϊκή καριέρα και μπορεί να αποτελέσει μήνυμα επαναπατρισμού πολύτιμου ιατρικού δυναμικού (braingain).

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την πολιτική ηγεσία της περιοχής και την ευρύτερη κοινωνία να στηρίξουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ιατρικής Σχολής και η παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόρεια Κορέα: Περίπου 1,4 εκατ. νέοι εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις αυτήν την εβδομάδα

    Περίπου 1,4 εκατ. νέοι κατατάχθηκαν ή επανεντάχθηκαν στις ένοπλες...

    Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της...

    Αυγό: Όλα τα μυστικά για τους ακριβείς χρόνους βρασμού και το ιδανικό ξεφλούδισμα

    «Δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» λέμε για να χαρακτηρίσουμε...

    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Πέταξαν έξω την Ερμίνα! Πώς έγινε η “μομφή”

    Έκπτωτη είναι η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Ερμίνα Διονυσοπούλου σύμφωνα με...
    Best Shop