Ο Πατρινός Κώστας Τυληγάδης στην Οµοσπονδία Αρτοποιών

    Ημερομηνία:

    Πλούσιος ο απολογισµός από το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Πάτρα Αργά το βράδυ της ∆ευτέρας, µετα την εκλογή της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αρτοποιών (ΠΟΕ), της νέας Ελεγκτική Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ, ολοκληρώθηκε το 35ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρτοποιών Ελλάδος το οποίο πραγµατοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα µε την υποστήριξη από τις δύο τοπικές Συντεχνίες Αρτοποιών Πατρών και Αιγιαλείας – Καλαβρύτων.

    Πάνω από 150 σύνεδροι βρέθηκαν στην πόλη από το περασµένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου, κατά την έναρξη του Συνεδρίου. Οι εκλογές που έγιναν προχθές ∆ευτέρα, πραγµατοποιήθηκαν µε κάλπη δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά για όσους αναχώρησαν την Κυριακή. Στις εκλογές επανεξελέγη µε απόλυτη πλειοψηφία, µε 31 στις 35 έδρες, ο συνδυασµός του απερχόµενου προέδρου της ΠΟΕ Μιχάλη Μούσιου. Στο νέο ∆.Σ. της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας θα είναι και ένας Αχαιός, ο Κώστας Τηλιγάδης, γραµµατέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας που εξελέγη µε το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών», δεύτερη δύναµη µε 3 έδρες στο ∆.Σ. «Πήραµε άριστα σε επίπεδο οργάνωσης. Για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Συνέδριο έγινε στην Αχαΐα, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 500 άτοµα, αντιπρόσωποι και διοικήσεις από Συντεχνίες Αρτοποιών από όλη τη χώρα µε τις οικογένειές τους» αναφέρει στην «Γ» ο κ. Τηλιγάδης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Παναγιώτης Κουτρόπουλος µίλησε για «ένα τριήµερο, από Σάββατο έως ∆ευτέρα, που αποτέλεσε µια πλούσια και γόνιµη διαδικασία συζήτησης και προβληµατισµού για το µέλλον της αρτοποιίας, διαδικασία από την οποία όλοι µας βγήκαµε πιο σοφοί και µε προτάσεις για το αύριο. ∆ώσαµε ιδιαίτερη έµφαση στο ενεργειακό που αποτελεί και το πιο δύσκολο µονοπάτι για εµάς στον αγώνα για επιβίωση».

    Κατά την διάρκεια του τριήµερου συνεδρίου τέθηκαν σηµαντικά ζητήµατα για τον κλάδο, µε κύριο θέµα τις επιπτώσεις της ακρίβειας και των χαµηλών εισοδηµάτων. Το «παρών» του στην Πάτρα για το συνέδριο έδωσε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Το απόγευµα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο» όπου φιλοξενήθηκαν οι σύνεδροι, πραγµατοποιήθηκε και µια πολύ ενδιαφέρουσα Ηµερίδα µε θέµατα όπως η παρουσίαση µίας µελέτης για τον κλάδο της αρτοποιίας (2024) από τον οικονοµικό αναλυτή Στέφανο Κοµνηνό, παρουσίαση για την ασφάλιση της περιουσίας των αρτοποιών από τον ασφαλιστικό σύµβουλο Λάµπρο Τριάντο, εισήγηση µε προτάσεις για την µείωση του ενεργειακού κόστους από τον σύµβουλο ενέργειας Ιωάννη Αυγουστίδη αλλά και παρουσίαση της «ΑPTOZA 2024» από τον Αθανάσιο Γιαλούρη, ∆ιευθυντή Εκδόσεων FORUM Α.Ε. Την ίδια µέρα έγινε και ο διοικητικός απολογισµός της ΟΑΕ, µε συζήτηση και τοποθετήσεις συνέδρων ενώ χθες ∆ευτέρα 14 Οκτωβρίου το πρωί οι εργασίες ξεκίνησαν µε την παρουσίαση του προϋπολογισµού και της έκθεσης οικονοµικής χρήσης 2021-2024. Το συνέδριο πραγµατοποιήθηκε µε την υποστήριξη των Συντεχνιών Αρτοποιών Πατρών και Αιγίου – Καλαβρύτων µε χορηγούς την «Achaia Clauss», την «TECH Kondilis», «Georgiopoulos coffee & foods», «Παπαγεωργίου Αρτοποιία», «Μύλοι Μάρρα», «ΑΚΜΗ», «Μύλοι Αχαΐας», «Λουκούµια Κούλου», «Massara Foods», Παναιγιάλειος Ένωση (ΠΕΣΑΕΣ) και «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ». Στα πλαίσια του τριηµέρου οργανώθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις – εκδροµές και δρώµενα ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το συνέδριο έγινε για πρώτη φορά στην Πάτρα µε την υποστήριξη από τις δύο τοπικές Συντεχνίες Αρτοποιών Πατρών και Αιγιαλείας – Καλαβρύτων

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Deepfake: Η ρομαντική απάτη που «άδειασε» τις τσέπες των ανδρών στην Ασία – Πώς έχασαν 46 εκατ. ευρώ

    Όλοι «διψούν» για ρομαντισμό και λίγο έρωτα – ιδίως...

    Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα «άγγελος» της Victoria’s Secret

    Πέντε χρόνια μετά την τελευταία πασαρέλα του οίκου «των...

    Νεκρός ο 40χρονος που έκανε «παραπέντε» στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης

    Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/10) στη Θεσσαλονίκη όταν ένας 40χρονος άνδρας...

    Εμπαπέ: Είναι ύποπτος για βιασμό, επιμένουν οι Σουηδοί

    Ο Κιλιάν Εμπαπέ κάλεσε την Μαρί Αλίξ Κανού Μπερνάρ να τον...
    Best Shop