ΠΑΣΟΚ: Την άλλη εβδομάδα η ανάθεση ρόλων από τον Ανδρουλάκη στα στελέχη – Όλα τα σενάρια

    Ημερομηνία:

    Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης την αναδιάταξη δυνάμεων στην κοινοβουλευτική ομάδα και τη συγκρότηση Πολιτικού Στρατηγείου στη Χαριλάου Τρικούπη, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκτός από κάποια στελέχη της νεότερης γενιάς και οι τρεις συνυποψήφιοί του στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας.

    Το «σήμα» προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους από τον κ. Ανδρουλάκη στάλθηκε για την Δευτέρα και την Τρίτη με την «υποσημείωση» ότι το πιθανό σενάριο είναι στο Πολιτικό Γραφείο που θα συγκροτήσει θα κληθούν να μετάσχουν το πιθανότερο οι κ.κ. Δούκας και Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Στο Μιχάλης Κατρίνη και την Νάντια Γιαννακοπούλου φαίνεται, με βάση τις συζητήσεις ότι θα προταθεί ρόλος «σκιώδους υπουργού». Ανοιχτή παραμένει κατά κάποιους η συζήτηση να προταθεί θέση αντιπροέδρου στον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, ωστόσο ο μεν βουλευτής Α’ Αθήνας φαίνεται ότι προτιμά να διατηρήσει τα ηνία στον Τομέα Οικονομίας στη βουλή και η δε επικεφαλής του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση επιμένει στους συνομιλητές της ότι χρειάζεται να προηγηθεί Συνέδριο.

    Σε κάθε περίπτωση, πριν από τις ανακοινώσεις θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και των συνυποψηφίων του. Με τον Χάρη Δούκα είχαν μια σύντομη συνομιλία, κατά την οποία ο Δήμαρχος Αθηναίων τον προσκάλεσε στο γάμο του το Σάββατο. Η Άννα Διαμαντοπούλου απουσίαζε μέχρι και χθες στο εξωτερικό, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος αναμένει, όπως και οι άλλοι, να καταλήξει ο κ. Ανδρουλάκης στο πλάνο αλλαγών. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ακούσει και τις προτάσεις των συνομιλητών του, από τη βουλή και το κόμμα. Με τους μόνους που είναι σε καθημερινή επικοινωνία είναι με τους συνεργάτες του, οι οποίοι γνωρίζουν από την προεκλογική περίοδο τις προθέσεις του σχετικά με τις αλλαγές προσώπων και τις διορθώσεις (για τις οποίες δεσμεύτηκε) στη λειτουργία του κόμματος.

    Οι αλλαγές θα αρχίσουν από τον «ανασχηματισμό» στην κοινοβουλευτική ομάδα. Καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου φαίνεται ότι θα αναλάβουν ο Παύλος Χρηστίδης, ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Δημήτρης Μάντζος, με τους οποίους έχει συχνά συναντήσεις. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (στη θέση της Ευαγγελίας Λιακούλη) ακούγεται ότι θα οριστεί η έμπειρη βουλευτής στο βόρειο τομέα της Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη ή το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάρης Κουκουλόπουλος. Όλοι οι παραπάνω βουλευτές βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους που κατά τον «ανασχηματισμό» θα αναλάβουν νέα «χαρτοφυλάκια» τομέων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

    Ανεξαρτήτως επιλογής στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, αρκετοί από τους βουλευτές θα επιβραβευτούν για το έργο που έχουν παράξει και είτε θα κρατήσουν τα «χαρτοφυλάκια» που ήδη έχουν ή θα αναλάβουν νέα ιδιαίτερης σημασίας για την άσκηση μιας μαχητικής και αξιόπιστης αντιπολιτευτικής τακτικής.

    «Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε το κόμμα να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές», τονίζει ο κ. Γερουλάνος υπογραμμίζοντας επίσης την άποψή του ότι η σύνθεση των οργάνων δεν πρέπει να εκφράζει μηχανιστικά τις τάσεις στο κόμμα, αλλά την απήχηση στην κοινωνία. Η Άννα Διαμαντοπούλου που επέστρεψε χθες το βράδυ από το Βερολίνο έχει επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης της «νέας ανθρωπογεωγραφίας» που προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές. Ο Χάρης Δούκας, που μονομάχησε με τον κ. Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη ηγεσίας, δίνει προτεραιότητα στο έργο του στον Δήμο Αθηναίων. Ως υποψήφιος αρχηγός, που κατέγραψε βέβαια ένα 40% απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη, εκτιμάται ότι θα εκφράζει την πολιτική του άποψη για τις εξελίξεις με λόγο όμως – όπως σημειώνουν συνεργάτες του- που να συμβάλει στην προώθηση του συλλογικού στόχου του ΠΑΣΟΚ για την ένωση των δυνάμεων, την ανοδική πορεία και τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές. Δεν αποκλείεται στελέχη που τον στήριξαν να προταθούν για το νέο άτυπο όργανο, το Πολιτικό Γραφείο.

    «Προχωρούμε στην επόμενη μέρα με όρους ενότητας, σύνθεσης και διεύρυνσης», είπε στο ΟΡΕΝ ο Θανάσης Γλαβίνας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε αρχικά ότι «η βάση της παράταξης επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «μία από τις εντολές της βάσης ήταν να συμπεριληφθούν οι άξιοι συνυποψήφιοι του κ. Ανδρουλάκη σε θέσεις ευθύνης και να αποτελέσουν μαχητές πρώτης γραμμής την επόμενη μέρα». Ο κ. Γλαβίνας πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν και άλλα πολύ ικανά στελέχη, τα οποία απέδειξαν ότι μπορούν, κατά μία έννοια, να αποτελέσουν αύριο το κυβερνητικό επιτελείο». Πρόκειται για το κάδρο που θα επιδιώξει να συνθέσει ο κ. Ανδρουλάκης προχωρώντας τόσο στις αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και στη συγκρότηση των νέων ομάδων κρούσης στη Χαριλάου Τρικούπη

    Δημιουργία ενιαίου Πολιτικού Στρατηγείου και καθημερινός «πρωϊνός καφές»

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης θέλει ο «πρωινός καφές» να συνεδριάζει καθημερινά και αδιάλειπτα πλέον, ενώ έχει αποφασίσει να συγκροτήσει ένα πολιτικό στρατηγείο, το «Πολιτικό Κέντρο» που θα συσκέπτεται μία ή δυο φορές την εβδομάδα για την στρατηγική στόχευση. Θα συγκροτήσει Τομείς που δεν λειτουργούν μέχρι τώρα στο κόμμα (όπως της αυτοδιοίκησης) και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών και των διάφορων οργάνων. Οι συνυποψήφιοι και όσοι χρειάζονται κάθε φορά θα συμμετάσχουν εκτός από το Πολιτικό Κέντρο της στρατηγικής και στον πρωϊνό καφέ- και αντίστοιχα οι του πρωϊνού καφέ, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου θα παρίσταται στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Κέντρου.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης προορίζει αναμφίβολα πρόσωπα (κυρίως) από τη νέα γενιά που στάθηκαν δίπλα του στην προεκλογική μάχη. Η Στεφανία Μουρελάτου παραμένει και με ενισχυμένο ρόλο στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας, όπου ορίστηκε αμέσως μετά από την εκλογή στην ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη το 2021. Ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο οποίος είχε την μπαγκέτα» της στρατηγικής στόχευσης και της επικοινωνιακής καμπάνιας κατά την προεκλογική μάχη θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη. Στις καθημερινές συνεδριάσεις θα είναι όπως όλα δείχνουν οι δύο βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής και ο Παύλος Χρηστίδης (δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Καρχιμάκης, Κώστας Τσουκαλάς, Όλγα Μαρκογιαννάκη και Μυρτώ Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας καθώς και άλλα στελέχη με πολιτικές και οργανωτικές ευθύνες. Στόχος του κ. Ανδρουλάκη- όπως δεσμεύτηκε διεκδικώντας την επανεκλογή του- είναι οι συχνές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, των δύο κομματικών οργάνων των οποίων τα μέλη εκλέχτηκαν με αφετηρία το προηγούμενο Συνέδριο του κόμματος.

    Τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος ενδέχεται να αναλάβει ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ενώ το Συντονιστικό Όργανο προς το Συνέδριο, ο Κώστας Τσουκαλάς. Εάν δεν συγκροτηθεί άμεσα Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης Συνεδρίου και έτσι συνεχίσει να υφίσταται το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή, τότε θα παραμείνει Γραμματέας του κόμματος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Σπυρόπουλος θα αναλάβει νέα ευθύνη στη Χαριλάου Τρικούπη από τώρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αδιέξοδο οδηγείται η κοινωνία από την κυβέρνηση της ΝΔ

    Του Θέμη Μπάκα Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Εισβολή κουκουλοφόρων ληστών σε σπίτι ηλικιωμένης – Την χτύπησαν και άρπαξαν χρυσαφικά που φορούσε

    Τον απόλυτο… εφιάλτη ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των δύο ληστών...

    Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Ντοκουμέντο με την σορό του

    Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από...

    Πένθος για τον Αχαιό βουλευτή Σπύρο Τσιρώνη

    Έχασε τη μάχη που έδινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας...
    Best Shop