Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Ντοκουμέντο με την σορό του

    Ημερομηνία:

    Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από στοχευμένη επίθεση ακριβείας που εξαπέλυσε το Ισραήλ σήμερα (17.10.2024) στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

    Οι αρχικές πληροφορίες για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να «αποκεφαλίζουν» την ηγεσία της Χαμάς για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου 2024.

    Η συγκεκριμένη επιχείρηση φαίνεται έγινε από δυνάμεις πεζικού του Ισραήλ που έκαναν έφοδο και σκότωσαν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ο Γιαχία Σινουάρ, ενώ οι άλλοι δύο φαίνεται πως ήταν οι σωματοφύλακές του.

    Το κανάλι «12» του Ισραήλ, μετέδωσε ότι ο στρατός ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, μετά από την ολοκλήρωση εξετάσεων DNA που έγινε για την ταυτοποίηση των στοιχείων στην σορό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαχία Σινουάρ εντοπίστηκε από περίπολο Ισραηλινών στρατιωτών στην Ράφα, οι οποίοι έδωσαν εντολή σε άρμα μάχης να χτυπήσει την θέση του.

    Σε φωτογραφία ντοκουμέντο που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο Σινουάρ φαίνεται πως χτυπήθηκε από θραύσματα και από ερείπια μετά την βολή του ισραηλινού τανκ. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

    Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Ντοκουμέντο με την σορό του

     

     

    Οι πρώτες αντιδράσεις στο Ισραήλ

    Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ επιβεβαίωσε εμμέσως την εξουδετέρωση του Γιαχία Σινουάρ, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Ισραήλ θα βρει και θα εξοντώσει κάθε τρομοκράτη, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αλλά και του πρώην επικεφαλής στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ.

     

    Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κάντζ δήλωσε από την πλευρά του ότι υπάρχον σοβαρές ενδείξεις για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ.

     

    Ήδη σε αρκετές περιοχές του Ισραήλ ο κόσμος πανηγυρίζει στην είδηση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση, με τις εικόνες που μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να είναι χαρακτηριστικές.

     

    Ποιος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς

    Ο Γιαχία Σινουάρ ανέλαβε ως νέος ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου.

    Εκλεγείς τον Φεβρουάριο του 2017 στην ηγεσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ είναι μεταξύ των υποστηρικτών της σκληρής γραμμής. Εξήντα ενός ετών, πέρασε 23 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές προτού απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

    Γεννήθηκε στη Χαν Γιούνις, μια πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, εντάχθηκε στη Χαμάς από την ίδρυσή της το 1987, χρονιά της πρώτης Ιντιφάντα (εξέγερση). Στη συνέχεια ίδρυσε τη Majd, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς.

    Πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ και θεωρούμενος ως εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καταζητείται από το Ισραήλ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Ηνωμένων Πολιτειών με τους «διεθνείς τρομοκράτες».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Εισβολή κουκουλοφόρων ληστών σε σπίτι ηλικιωμένης – Την χτύπησαν και άρπαξαν χρυσαφικά που φορούσε

    Τον απόλυτο… εφιάλτη ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των δύο ληστών...

    Πένθος για τον Αχαιό βουλευτή Σπύρο Τσιρώνη

    Έχασε τη μάχη που έδινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας...

    Το top-40 των χωρών που οι πελάτες αφήνουν τα υψηλότερα tips

    Η εφαρμογή ψηφιακών αποδείξεων, Sunday, μέτρησε τρία εκατομμύρια αποδείξεις...

    Μετά τον Αστέρα, η Four Seasons πάει …Μύκονο το 2025 και αργότερα Πελοπόννησο

    O πολυτελής τουρισμός ταιριάζει στην Ελλάδα. Με αυτό ακριβώς το...
    Best Shop