ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Του χρωστούν 72 εκατ. ευρώ! Ξεκινά κατασχέσεις σε 180.000 πολίτες

    Ημερομηνία:

    Την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της Εφορίας θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες οφειλέτες του Δήμου Πατρέων, που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 60 δόσεων, η οποία ενεργοποιήθηκε από χθες και θα ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2025.

    «Εμείς ζητούμε πάντα να γίνει παραγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων, για τους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενος, με επέκταση του εισοδηματικού πλαισίου μέχρι τις 50.000 ευρώ, αλλά δυστυχώς η πρότασή μας, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση» είπε στην «Πελοπόννησο» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος έσπευσε να απαλλάξει τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να στέλνει τα χρέη για είσπραξη από την ΑΑΔΕ, αλλά οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, ως οικονομικοί υπόλογοι έναντι του κράτους οφείλουν να το πράξουν, διαφορετικά θα κινδυνεύουν οι ίδιοι με καταλογισμό του χρέους των 72 εκατ. ευρώ.

    Η Εφορία μετά τη μετάπτωση των οφειλών σε αυτήν θα προβαίνει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, που φτάνουν μέχρι και τον πλειστηριασμό να παρακρατά ένα ποσοστό 5% και το υπόλοιπο των εσόδων θα το αποδίδει πίσω στον Δήμο.

    Πάντως, υπάρχουν και οι επιτήδειοι, που εκμεταλλεύθηκαν τη χρόνια αδράνεια του Δήμου Πατρέων να εισπράξει τις οφειλές και σήμερα έχουν πραγματικά εξαφανιστεί. Οπως αποκάλυψε ο κ. Πλέσσας, ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δήμου Πατρέων, είναι μία παλιά διαφημιστική εταιρεία που «φέσωσε» το ταμείο με 22 εκατ. ευρώ και «έγινε καπνός».

    Γι’ αυτή την κατάσταση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν ευθέως την δημοτική αρχή για αδράνεια που ζημίωσε τα ταμεία του Δήμου και τους ίδιους τους οφειλέτες, γιατί ξεγελάστηκαν από την ψευδαίσθηση ότι θα γλύτωναν με παραγραφές οφειλών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απεργούν στις 24 και 25 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

    Η Oμοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε,) όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή...

    Συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

    Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με μπέικον είναι ιδανική επιλογή για τις πολυάσχολες...

    Διπλή τραγωδία: Νεκροί δύο νέοι άνθρωποι σε τροχαία

    Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά...

    Πέθανε η ηθοποιός Αλέκα Τουμαζάτου

    Πέθανε η Αλέκα Τουμαζάτου, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης,...
    Best Shop