ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ : Θρίλερ με το λεωφορείο κοντά στο Μάνεσι Καλαβρύτων!

    Ημερομηνία:

    Ο 16χρονος Παναγιώτης ένα από τα 5 παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο της γραμμής Βλασία – Καλάβρυτα στις 7.30 χθες το πρωί, περιγράφει τις σκηνές τρόμου που έζησαν όταν αυτό εξετράπη της πορείας του, βγήκε από το δρόμο και αναποδύρισε σε μικρή χαράδρα, λίγο πριν το Μάνεσι Καλαβρύτων: «Βρισκόμασταν στην γαλαρία του λεωφορείου. Ξαφνικά νιώσαμε το δυνατό τράνταγμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα… είχαμε βρεθεί σε πλάγια θέση αφού το λεωφορείο όταν βγήκε από το δρόμο ανετράπη και ακινητοποιήθηκε πλάγια από την δεξιά πλευρά». Όπως μας είπε ο νεαρός, στην αρχή είχαν όλοι σοκαριστεί όμως μετά πήραν την τύχη τους στα χέρια τους. Κατάφεραν να σηκωθούν, διαπίστωσαν πως δεν είχαν υποστεί το παραμικρό, το ίδιο και δύο δασκάλες που επέβαιναν στο λεωφορείο όπως και ο έμπειρος οδηγός! Ο οδηγός του λεωφορείου φώναξε αν είναι όλοι καλά, κατάφερε να φθάσει κοντά τους, διαπίστωσε πως όλα ήσαν εντάξει και ανέλαβε δράση. Με δύναμη κλώτσησε το μεγάλο μπροστινό παρμπρίζ του οχήματος, αυτό έσπασε, πετάχτηκε όλο έξω και έτσι βοηθώντας ο ένας τον άλλον και οι 8 επιβάτες (μαζί με τον οδηγό) κατάφεραν και βγήκαν έξω.

    Ειδοποιήθηκαν άμεσα Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ όπως και οι συγγενείς των παιδιών: «Με πήραν τηλέφωνο και έτρεξα να δω τι συμβαίνει με τα 3 ανίψια μου που επέβαιναν στο λεωφορείο. Ευτυχώς όλα ήσαν εντάξει» μας δηλώνει ο θείος των παιδιών, κάτοικος Ανω Βλασσίας. Η μητέρα μίας 13χρονης έζησε τον απόλυτο τρόμο όταν στις 7.30 το πρωί της τηλεφώνησε η κόρη της, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου και την ενημέρωσε για το τροχαίο: «Εσπευσα στο σημείο με μεγάλη αγωνία. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν» δηλώνει στη «Γνώμη».

    Ολοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, τους έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, δεν είχαν το παραμικρό. Τρία παιδιά ωστόσο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για ενδελεχή έλεγχο. Ευτυχώς απεδείχθη πώς δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

     

    Ο Διευθυντής του Σχολείου αποφάσισε να μην πάνε τα παιδιά σχολείο και έτσι επέστρεψαν σπίτι τους.

    Ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

    Σχεδόν αμέσως βρέθηκε στο σημείο ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μανωλόπουλος. Μίλησε με τον οδηγό ο οποίος είναι από τους πλέον έμπειρους του ΚΤΕΛ και αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, το λεωφορείο βρισκόταν σε ένα από τα στενά σημεία της επαρχιακής οδού που συνδέει την Πάτρα με τα Καλάβρυτα λίγο πριν το Μάνεσι στο ύψος της στροφής για την κατασκήνωση «Ροδέα». Ξαφνικά ο οδηγός βλέπει μπροστά του ένα κόκκινο αυτοκίνητο να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και μάλιστα οι αριστερές του ρόδες να έχουν μπει… στο δικό του ρεύμα. Εστριψε λίγο το τιμόνι δεξιά για να αποφύγει την σύγκρουση, όμως οι δικές του πλαϊνές δεξιές ρόδες βρέθηκαν εκτός ασφάλτου. Και μέσα σε δευτερόλεπτα το λεωφορείο είχε ανατραπεί.

    Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

    Οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία διερευνώνται. Όμως οι κάτοικοι στην Βλασία και το Μάνεσι «φωνάζουν». Όπως δήλωσαν στη «Γνώμη», ο συγκεκριμένος δρόμος που συνδέει την Πάτρα με τα Καλάβρυτα, έχει κατασκευασθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Εξήντα χρόνια μετά… ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει. Σε δύο σημεία κοντά στην Βλασία, η οδός έχει υποστεί καθίζηση με άμεσο κίνδυνο ατυχημάτων. Σε αρκετά τμήματα η οδός στενεύει αρκετά και αν συναντηθούν δύο οχήματα οι οδηγοί των οποίων έχουν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, τα πράγματα… δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο! Θα πρέπει να σημειωθεί πώς κατά καιρούς έχουν γίνει μικροπαρεμβάσεις από την Περιφέρεια ή και τον Δήμο, αλλά είναι βέβαιο πως απαιτείται μεγάλο έργο. «Ο δρόμος φτιάχτηκε τότε που κυκλοφορούσαν… 100 αυτοκίνητα στην περιοχή, σήμερα όμως έχουμε… χιλιάδες! Τότε δεν είχαμε καθόλου τουρισμό, σήμερα έχουμε επισκέπτες χειμώνα – καλοκαίρι» τονίζει κάτοικος της Ανω Βλασίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι τα 200 ευρώ – Ποιοι μένουν «εκτός»

    Πριν από τα Χριστούγεννα, περίπου 1.900.000 πολίτες αναμένεται να λάβουν την επιταγή...

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Υπόδειξη εκπροσωπων για τις Εκλογές 2024

    Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου για τις εκλογές ανάδειξης...
    Best Shop