ΠΑΤΡΑ: Η 35χρονη μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού, Παναγιώτα Νικολοπούλου που νόσησε από καρκίνο μαστού στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλες τις γυναίκες

    Ημερομηνία:

    Μάθημα ζωής και μηνύματα ελπίδας στέλνει η 35χρονη Παναγιώτα Νικολοπούλου, μια νεαρή γυναίκα, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού από το Αίγιο, μέσα από την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

    Μια εμπειρία που βίωσε πρόσφατα, όπως μας είπε, όταν ανακάλυψε τυχαία, στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου που έκανε, ένα ογκίδιο στο στήθος της. Με δύναμη ψυχής, ψυχραιμία και αισιοδοξία πάλεψε για να νικήσει τον καρκίνο μαστού, χωρίς να υπάρχει μέσα της το αίσθημα φόβου.

    «Έχοντας ήδη νοσήσει από αυτοάνοσο νόσημα, είμαι πολύ τυπική στις εξετάσεις μου. Μόλις αντελήφθη το ογκίδιο, ο νους μου δεν πήγε στο κακό, αλλά πήγα αμέσως στους κατάλληλους γιατρούς διότι δεν θέλω να αφήνω εκκρεμότητες. Στην αρχή έπαθα ένα σοκ, αλλά μετά είπα μέσα μου, ότι θα το πολεμήσω. Υπήρχε μια δύναμη μέσα μου, που εκτόπιζε τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Αναθεώρησα κάποια πράγματα στη ζωή μου, εκτιμώ πολύ περισσότερο τον αέρα που αναπνέω, φροντίζω τον εαυτό μου, δηλαδή έχω θέσει σε προτεραιότητα εμένα και μετά όλους τους άλλους. Κυρίως όμως έμαθα να ακούω τις ψυχές των ανθρώπων…» περιγράφει στην «Γνώμη».

    «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

    Μας αποκαλύπτει ότι μίλησε και στην 3χρονη κόρη της, με την μορφή παραμυθιού, για την ασθένειά της. «Της μίλησα από την αρχή, δεν είδα ίχνος φόβου πάνω της. Άντλησα πολλή δύναμη από την κόρη μου όταν την έβλεπα χαρούμενη, όταν ήμουν καταβεβλημένη από τις χημειοθεραπείες. Όλη μου η οικογένεια ήταν υποστηρικτική σε αυτήν την περιπέτεια, ιδίως σε πρακτικά ζητήματα όπως μεταφορά, συνταγογραφήσεις φαρμάκων κ.ά. Εγώ έπρεπε να κρατήσω δυνάμεις για μένα, για τους πόνους, για τις ζαλάδες, για την ατονία, για τις παρενέργειες που είχα από τα φάρμακα. Είχα εμπιστοσύνη στους γιατρούς μου και όλα πήγαν καλά. Είχα υποστηρικτικό περιβάλλον και στον χώρο εργασίας μου, μου είπαν πως έχω μια θέση που με περιμένει, μόλις τελειώσω την θεραπεία μου. Αυτό είναι σημαντικό για την αυτοδυναμία και την ανεξαρτησία μου, λέξεις με μεγάλη αξία για μένα. Στην πορεία αναθεώρησα πολλά πράγματα στη ζωή μου και μπορώ να πω ότι το «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» στο οποίο έγινα μέλος, με βοήθησε μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης που μου παρείχε. Όμως την αληθινή ψυχολογική στήριξη την είχα από τον εαυτό μου και από τον Θεό».

    «ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ»

    Κλείνοντας με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο μαστού και την κορύφωση των εκδηλώσεων από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», στο οποίο είναι μέλος στέλνει το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

    «Αυτό που θέλω να πω εγώ σε όλες τις γυναίκες είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον κρατάμε όσο το δυνατόν ξέγνοιαστο και ελεύθερο. Πιστεύω πολύ στην αληθινή ελευθερία ψυχής. Επίσης, θεωρώ σημαντική την πρόληψη. Να ορίσουμε μια ημερομηνία τον χρόνο, να την αφιερώσουμε στον εαυτό μας, για να κάνουμε προληπτικό έλεγχο για να ξέρουμε ότι είμαστε υγιείς. Και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, στην ουσία είναι επένδυση για περισσότερα χρόνια ζωής».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα και αύριο… Η «Κόμισσα της Φάμπρικας»

    Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Πάτρας «Ρωγμή» παρουσιάζει την ελληνική...

    Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα στη Γέφυρα κατά του αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό

    Με σύνθημα «Όχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό –...
    Best Shop