Τα μπισκότα βουτύρου είναι ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό, φτιαγμένο με ελάχιστα υλικά. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, αλλά αυτή του BBC Good Food έχει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις.
Οι σημειώσεις της συνταγής αναφέρουν: «Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα εύκολα μπισκότα βουτύρου ως μια απογευματινή δραστηριότητα με τα παιδιά. Αυτή η συνταγή μπορεί να φτιαχτεί προσθέτοντας σταγόνες σοκολάτας ή ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη για τα μπισκότα».
Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε 20 έως 24 μπισκότα. Επίσης είναι χωρίς αυγά, χωρίς ξηρούς καρπούς και κατάλληλη για χορτοφάγους.
Σπιτικά μπισκότα βουτύρου: Ένα απλό και νόστιμο επιδόρπιο
Υλικά
- 125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 55 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C ή 170°C στον αέρα πριν καλύψετε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ενσωματώστε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την απαλά μέχρι να έχει πάχος περίπου 1 cm.
- Κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλά ή άλλου σχήματος μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
- Ρίξτε ζάχαρη άχνη και αφήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Ψήστε στο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν ρίξετε λίγη ακόμα ζάχαρη αν θέλετε.