Ο Κώστας Δαβουρλής και οκτώ ακόμα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου

    Ημερομηνία:

    Ύστερα από οκτώ χρόνια έρευνας και μελέτης, ολοκληρώθηκε το έργο τυ Γιώργου Παπαδάκη για εννέα από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

    Μελετήθηκαν όλα τα ρεπορτάζ των επίσημων, αλλά και αρκετών φιλικών αγώνων, και εξήχθησαν πολλά συμπεράσματα για την ποδοσφαιρική – καλλιτεχνική ευφυΐα αυτών των παικτών.

    Το πρωτότυπο στοιχείο αυτού του βιβλίου είναι η πλήρης καταγραφή των στατιστικών στοιχείων τους, με έμφαση στην καταγραφή των ασίστ, σε μια εποχή όπου η στατιστική δεν έδινε έμφαση σε τέτοια δεδομένα. Επίσης, περιλαμβάνονται σπάνια εξώφυλλα εφημερίδων και στιγμιότυπα που αναδεικνύουν το μέγεθος του ταλέντου τους, μέσα από ολοκληρωμένες παρουσιάσεις.

    Οι εννέα αυτοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και ο Κώστας Δαβουρλής της Παναχαϊκής καθόρισαν την εποχή τους και καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κοινού ως ανεπανάληπτες μορφές. Με τη μαγεία του ταλέντου τους, γέμιζαν τα γήπεδα και χάριζαν στους φιλάθλους αξέχαστες στιγμές. Το τρίπτυχο στο οποίο βασίστηκα για την επιλογή τους ήταν: Τεχνική Κατάρτιση + Ηγετική Φυσιογνωμία + Υψηλή Θέση στη Συλλογική Συνείδηση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα και τις κατακτήσεις τίτλων, στοιχεία που συχνά αφορούν συλλογικά και όχι ατομικά επιτεύγματα.

    Επιπλέον, στο βιβλίο γίνεται αναλυτική αναφορά στα 24 χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής για να κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους, στοιχεία που συναντάμε και σε διεθνείς ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Πελέ, οΝτιέγκο Μαραντόνα, ο Κρόιφ, ο Ντι Στέφανο, ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ροναλντίνιο, κ.ά. Τ

    ο βιβλίο κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Δρόμων.

     
    Ο Κώστας Δαβουρλής και οκτώ ακόμα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου
    Ο Κώστας Δαβουρλής και οκτώ ακόμα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ενα αυτοφωτιζόμενο γλυπτό του Κώστα Σπυρόπουλου στο Πανεπιστήμιο

    Ένα αυτοφωτιζόμενο γλυπτό του Κώστα Σπυρόπουλου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες...

    Κέρκυρα: 18χρονη κατήγγειλε ότι την βίασε συνομήλικός της ενώ κοιμόταν – Γιατί κατηγορείται και η ίδια

    Θύμα βιασμού κατήγγειλε πως έπεσε μία 18χρονη Βρετανίδα στον...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Ο εορτασμός του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου

    Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του...

    ΠΑΤΡΑ – Κώστας Σβόλης: Ολοζώντανος ο Ποντιακός ελληνισμός!

    Σε ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη "Πάτρα Ενωμένη" και ο...
    Best Shop