Ο Jamie Oliver μοιράστηκε τη συνταγή του για νόστιμο κοτόπουλο με σκόρδο εμπνευσμένη από τις «υπέροχες γεύσεις του Λιβάνου». Πρόκειται για ένα γευστικό και γρήγορο γεύμα, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε σε 18 λεπτά. Ο διάσημος σεφ προτείνει τη χρήση κονσερβοποιημένων ρεβυθιών, τα οποία προσδίδουν στο πιάτο ξεχωριστή γεύση και υφή.
Φτιάξτε αυτό το νόστιμο γεύμα με 6 συστατικά, σε μόλις 18 λεπτά. Είναι τέλειο είτε για μεσημεριανό είτε για δείπνο. Η συνταγή του Jamie Oliver για κοτόπουλο με σκόρδο είναι σχεδιασμένη για 2 μερίδες, αλλά ο γνωστός σεφ σας προτρέπει να τροποποιήσετε τις μερίδες ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα (150 γρ. το καθένα)
- 350 γρ. ρεβύθια κονσερβοποιημένα
- 250 γρ. baby σπανάκι
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
- Ξύδι κόκκινου κρασιού
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τις σκελίδες σκόρδου κατά μήκος, στη συνέχεια τσιγαρίστε τις σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συχνά.
- Στη συνέχεια, κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου σε τρεις μακριές λωρίδες και αλατοπιπερώστε καλά.
- Μόλις το σκόρδο πάρει ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα, αφαιρέστε το γρήγορα με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας πίσω το αρωματικό λάδι.
- Βυθίστε το κοτόπουλο στο λάδι με το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λαμπερό χρυσαφί και καλά ψημένο, γυρίζοντάς το συχνά.
- Τέλος, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέστε τα ρεβύθια, το χυμό τους κ.λπ.
- Προσθέστε το σπανάκι, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του σκόρδου και μια κουταλιά ξύδι κόκκινου κρασιού, στη συνέχεια ανακατέψτε πάνω από τη φωτιά μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και τα ρεβύθια να ζεσταθούν καλά.
- Αλατοπιπερώστε, επαναφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ολοκληρώστε με το υπόλοιπο σκόρδο και πασπαλίστε με μια γενναιόδωρη δόση μπαχαρικού σουμάκ.
Αυτό το κοτόπουλο με σκόρδο συνδυάζεται υπέροχα με αφράτο κουσκούς, παρασκευασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, μπορείτε να ξεκινήσετε με το κουσκούς λίγο πριν ξεκινήσετε τη συνταγή για κοτόπουλο με σκόρδο και να το αφήσετε στο δικό του τηγάνι. Η θερμότητα από το κοτόπουλο με σκόρδο θα ζεστάνει το κουσκούς όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε. Για επιπλέον τραγανή υφή στο γεύμα σας, σκεφτείτε να ετοιμάσετε μια σαλάτα στο πλάι, γεμάτη με τα αγαπημένα σας λαχανικά.