ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΝΑΚΑΡΗ: Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να εφαρμόζει την τακτική του «πάμε και όπου βγει».

    Ημερομηνία:

    Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, μετά την εμπλοκή στις προβλεπόμενες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις, Αντιδρομήσεις. Ο Δήμος επιχειρεί με διαπραγματεύσεις και συζητήσεις να απαιτήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην εφαρμόσει την κείμενη Νομοθεσία και να ανακαλέσει την απορριπτική για τους δικούς της λόγους απόφασή της που εξέδωσε για το σχετικό θέμα.  Μεταθέτει ο Δήμος το θέμα σε διαδικαστικό ενώ είναι ζωτικής σημασίας και ουσιαστικό για την πόλη.

    Φαίνεται τουλάχιστον περίεργο ότι η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να εφαρμόζει την τακτική του «πάμε και όπου βγει». Αυτό φαίνεται και από την μη εγκεκριμένη τοποθέτηση των φαναριών από το 2019 για τα οποία ζητείται τώρα αναδρομική έγκριση και για τα οποία φανάρια είχαμε εγκαίρως αντιδράσει. Αναρωτιόμαστε μάλιστα, εάν υπάρχει παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας; Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πώς θα διαχειριστεί το θέμα;

    Προ τούτοις στην μελέτη που έλαβε υπόψη του το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Απριλίου 2024 αναφέρεται ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη :

    1. Η Κατασκευή του Ποδηλατοδρόμου
    2. Ότι οι αντιδρομήσεις, αποτελούν μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις για τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει αξιολόγηση των επιπτώσεων τους στο κεντρικό οδικό δίκτυο της πόλης, καθώς η κάθε μια από αυτές τις μελέτες έγινε μεμονωμένα χωρίς να λαμβάνονται στις περισσότερες περιπτώσεις υπόψη οι υπόλοιπες δράσεις.

    Επιπλέον εμείς έχουμε τονίσει ότι η διανοιχθείσα οδός Κανακάρη (και ειδικά το κομμάτι με τις ανηφόρες), εκτός του ότι είναι στενότερη, με κακοτεχνίες, παραλείψεις και γενικότερα προβλήματα και θέτει σε άμεσο κίνδυνο των ασφάλεια πολιτών και αυτοκινήτων.  Επισημαίνουμε δε ότι δεν υπάρχει μελέτη συνολική σε συνδυασμό με την ρύπανση του περιβάλλοντος και τις οικονομικές επιπτώσεις που αφορούν τους πολίτες.

    Τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τι θα κληθεί να εγκρίνει;

    Ότι δεν υπάρχει Ολοκληρωμένη Κυκλοφοριακή μελέτη για τις μελλοντικές επιπτώσεις στην πόλη;

    Ότι από το 2019 δεν έχει υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της, ο σχετικός φάκελος για να εγκριθεί;

    Η Συντονιστική Επιτροπή που εκπροσωπεί πλείστους δημότες, κατοίκους και επαγγελματίες (και όχι μόνο κατοίκους των πέριξ οδών) και οι οποίοι έχουν ενυπογράφως καταθέσει τις αντιρρήσεις τους στον Δήμο Πατρέων από το έτος 2018, έχει αναφαίρετο το δικαίωμα της προσφυγής στο ΣτΕ.

     

    Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τα παζάρια – Η Άγκυρα επαναφέρει τις προκλητικές αξιώσεις της

    Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από τρεις...

    Μαρινάκης: Έως το τέλος Οκτωβρίου οι μειώσεις τιμών 6% έως 15% στα πρώτα 120 βασικά προϊόντα

    Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ξεκίνησε...

    Ο Πελετίδης έδωσε λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Ειδικού σχολείου – ΦΩΤΟ

    Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Πατρών (ΕΝΕΕΓΥΛ), λειτουργεί...
    Best Shop