ΠΝΟ: 48ωρη απεργία στην ακτοπλοΐα σήμερα 22 και αύριο 23 Οκτωβρίου

    Ημερομηνία:

    Με βασικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση στις 22 & 23 Οκτωβρίου στις κατηγορίες των Ακτοπλοϊκών Οχηματαγωγών Επιβατικών Διεθνών Πλοών & Κρουαζιεροπλοίων.

    Η ΠΝΟ υπογραμμίζει πως «δεν μπορεί να αγνοήσει την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών ή τα 150.000.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το Κρατικό ταμείο για τις άγονες γραμμές».

    Επιπλέον, η ΠΝΟ κατήγγειλε πως «η Κυβέρνηση ετοιμάζει μποναμά στις εταιρείες για την αντικατάσταση των πλοίων προς την ”πράσινη” μετάβαση και πως σε όλα τα πλοία των εν λόγω επιχειρήσεων παραβιάζονται ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα των ναυτεργατών που περιλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Παρουσιάζεται η συλλογή διηγημάτων της Μαρίας Θωμαΐδου

    Τη συλλογή διηγημάτων της Μαρίας Θωμαΐδου με τίτλο «Ιστορίες...

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

    Καλεσμένη τηλεφωνικά στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο...

    Αυξάνονται τα διόδια της Αττικής Οδού από 1η Ιανουαρίου – Οι νέες τιμές

    Υψηλότερες θα είναι οι τιμές διοδίων στην Αττική Οδό από την 1η Ιανουαρίου...

    Αγρότες: Έστειλαν τη λίστα των αιτημάτων στον πρωθυπουργό- Τι ζητούν

    Η επίσημη λίστα με τα αιτήματα των αγροτών, η οποία...