KEΔΕ: Ολοκληρώνονται οι προσυνεδριακές συναντήσεις αύριο στην Αθήνα

    Ημερομηνία:

    Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ

    Στην τελική ευθεία για το ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Ρόδο από 7 έως 9 Νοεμβρίου βρίσκεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ολοκληρώνει τον κύκλο των περιφερειακών της εκδηλώσεων αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στην Αθήνα. Σε κεντρικό ξενοδοχείο θα γίνουν δύο διαδοχικές συναντήσεις, η πρώτη με τη συμμετοχή των αιρετών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ώρα έναρξης 9.30 και η δεύτερη με τη συμμετοχή των αιρετών Αττικής και ώρα έναρξης 15.30.

    Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Οι θεματικές ενότητες της πρώτης αφορούν στη νησιωτική πολιτική και την πολιτική συνοχής, την τουριστική ανάπτυξη και το μεταναστευτικό- προσφυγικό.

    Στη προσυνεδριακή συνάντηση των αιρετών της Αττικής οι θεματικές ενότητες αφορούν στην ενέργεια και το περιβάλλον, στην πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση καθώς επίσης και στη διαχείριση υδάτων και την κυκλική οικονομία».

    Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ – Επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή την ολοκλήρωση των προσυνεδριακών συναντήσεων στην Αθήνα δηλώνει τα εξής:

    Ολοκληρώνουμε αύριο στην Αθήνα τον προσυνεδριακό διάλογο με τους αιρετούς εκπροσώπους των δήμων της χώρας μετά από ένα οδοιπορικό διάρκειας σχεδόν ενός μήνα και με προηγούμενους σταθμούς σε Γιάννενα, Ναύπλιο, Μεσολόγγι, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαμία.

    Κλείσιμο

    Ακούσαμε και καταγράψαμε τα προβλήματα, την αγωνία αλλά και τις προτάσεις κάθε αιρετού στελέχους της Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες. Συζητήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το θεσμό μας και τις δυνατότητες που θέλουμε να έχουμε, για να μπορούμε να κάνουμε μέρα με τη μέρα καλύτερη, τη ζωή των συμπολιτών μας.

    Η συζήτηση αυτή θα κορυφωθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου. Ένα συνέδριο, που πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία και στο οποίο καλούμαστε όλοι μας να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας και το νέο πλαίσιο των διεκδικήσεων ώστε η Αυτοδιοίκηση με βάση τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της, τους αναγκαίους πόρους και τις αρμοδιότητες, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις.

    Ως οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας, οφείλουμε, επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι εταιρείες που δεν έχουν πουλήσει ούτε ζάντα στην Ελλάδα

    Πρόκειται κυρίως για εξειδικευμένα ή υπερπολυτελή brands, αλλά και...

    Έθιμα και 5 συνταγές για τη Μεγάλη Παρασκευή

    Η ημέρα της απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη...

    Μέχρι το 2050 η παραγωγή τροφής θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70%

    Μέχρι το 2050, ο αγροδιατροφικός τομέας θα πρέπει να τρέφει 40%...

    Στα 100 εκατ. ευρώ η ρήτρα της Μπενφίκα στον Παυλίδη – Οι μνηστήρες για τον Έλληνα επιθετικό

    Η μισή Ευρώπη θέλει τον Βαγγέλη Παυλίδη αλλά σύμφωνα με την...