Αμερικανικές εκλογές 2024: Θρίλερ με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Ο Τραμπ προηγείται στις πολιτείες-κλειδιά σύμφωνα με τον Economist

    Ημερομηνία:

    Δύο εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, οι δημοσκόποι προβλέπουν ότι η νύχτα της 5ης Νοεμβρίου θα επιφυλάξει μία μεγάλη έκπληξη για τους Αμερικανούς – Οι προβλέψεις ευνοούν τον Τραμπ στις κρίσιμες για τις εκλογές πολιτείες

    Για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώνει… κεφάλι έναντι της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με το δημοσκοπικό μοντέλο του περιοδικού Εconomist. Παρά το γεγονός ότι η κούρσα εξακολουθεί να είναι αμφίρροπη, η ζυγαριά γέρνει πλέον ελαφρώς προς την κατεύθυνση του Τραμπ.

    Δύο εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, οι δημοσκόποι προβλέπουν ότι η νύχτα της 5ης Νοεμβρίου θα επιφυλάξει μία μεγάλη έκπληξη για τους Αμερικανούς και την διεθνή κοινότητα.

    Τις τελευταίες ώρες, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ενισχύεται τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε αμφισβητούμενες «πολιτείες» την ώρα που η απερχόμενη αντιπρόεδρος, υποψήφια για το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, έχει χάσει τη δυναμική της.

    Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με τον Economist – 54% πιθανότητες να αναλάβει για δεύτερη φορά προεδρικά καθήκοντα καταγράφοντας αύξηση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μία εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τους New York Times, πάντως, η Καμάλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρακτικά ισόπαλοι, δηλαδή κανένας από τους υποψήφιους δεν προηγείται ούτε μία μονάδα.

    Σε πολλές «κρίσιμες πολιτείες» (swing states), το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να δείξει το πρόσωπο θα ηγηθεί της Αμερικής, «κανένας από τους υποψηφίους δεν προηγείται περισσότερο από τα δύο δέκατα της ποσοστιαίας μονάδας».

    Η «Wall Street Journal» κάνει μια ενδεικτική σύγκριση.

    Το 2020, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος ήταν μεταξύ 7,2 και 8,4 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Τελικά, ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ αλλά με διαφορά μικρότερη από 4,5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Για την Walll Street Journal:«Εάν οι δημοσκοπήσεις έχουν το ίδιο περιθώριο λάθους φέτος, το στενό προβάδισμα της απερχόμενης αντιπροέδρου σε πολλούς εθνικούς μέσους όρους θα σήμαινε στην πραγματικότητα προβάδισμα για τον Τραμπ σήμερα».

    Όπως οι εθνικές δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Αύγουστο ότι πολλοί αναποφάσιστοι έγερναν προς την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, τώρα ένα σημαντικό τμήμα αυτής της δεξαμενής ψηφοφόρων – πιθανόν Ρεπουμπλικάνοι που μέχρι πρόσφατα δήλωναν αποστασιοποιημένοι – φαίνεται να στηρίζουν τον Τραμπ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζελένσκι: Νέα τριμερής συνάντηση Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι στις 4 Φεβρουαρίου

    ΗΠΑ, Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να κάτσουν ξανά στο τραπέζι του...

    Απίθανο σκηνικό σε αγώνα πυγμαχίας: Αθλητής δέχθηκε μπουνιά και του έφυγε η περούκα

    Στη Νέα Υόρκη σε αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Τζάρελ Μίλερ και...

    Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

    Η Σία Κοσιώνη αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όπως φαίνεται μετράει...

    Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός

    Συναγερμός σήμανε την Κυριακής 01.02.2026, για σορό που εντοπίστηκε από περαστικό...