ΠΑΣΟΚ: Οι πρώτες κινήσεις του νέου Πολιτικού Κέντρου μετά την εκτίναξη στις δημοσκοπήσεις

    Ημερομηνία:

    Θετικά μηνύματα λαμβάνει η Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά στην αναβάθμιση του ρόλου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, μετά από την ευρύτατη κινητοποίηση των δυνάμεών της, με αφορμή τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

    Η εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είναι η νέα συνθήκη που καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αναβαπτισμένος αρχηγός, Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη της «πρώτης γραμμής», προκειμένου να αξιοποιήσουν το momentum και τις ευκαιρίες που «ξεκλειδώνει».

    Την ίδια στιγμή το νέο άτυπο όργανο -το Πολιτικό Κέντρο- όπου συμμετέχουν οι τρεις συνυποψήφιοί του, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου- αναλαμβάνουν να καταθέσουν εν’ όψει της δεύτερης συνεδρίασης την προσεχή Πέμπτη συγκεκριμένες προτάσεις για την στρατηγική και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν με «οδηγό», όπως λένε, τα προβλήματα της κοινωνίας.

    «Τα μόνα που έρχονται με… φόρα είναι τα προβλήματα της κοινωνίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Τσουκαλάς απαντώντας και στον πρωθυπουργό για την δηκτική αναφορά του εντός βουλής σχετικά με την τάση του ΠΑΣΟΚ μετά από τις εσωκομματικές κάλπες.

    Σε νέο γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega καταγράφεται πάντως η εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική κάλπη και την επανεκλογή Ανδρουλάκη, αφού η δημοσκοπική άνοδός του φτάνει στο 19,8% στην εκτίμηση ψήφου. Πρόκειται για ένα ποσοστό που το ΠΑΣΟΚ είχε να δει από το 2011, λίγο πριν από τις διπλές εκλογές του 2012, όπου συνάντησε την εκλογική κατάρρευση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια δημοσκόπηση, κατατάσσεται, μετά από σχεδόν δύο χρόνια πρώτος στην δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά εμφανίζει μόνον οριακή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός – ένα πεδίο στο οποίο κυριαρχεί απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29%, έναντι μόλις 6% του Κυριάκου Βελόπουλου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

    selida_12_dimotikothtes_politikon_arx
    selida_13_katal_proth

    Στο ίδιο «κάδρο» της δημοσκόπησης, η ΝΔ εξακολουθεί να έχει σημαντικό – αλλά μονοψήφιο – προβάδισμα 9,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή 29,1%, έναντι 19,8% του ΠΑΣΟΚ και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον δημοσκοπικό κατήφορο χάνοντας σχεδόν μία μονάδα (είναι πέμπτο κόμμα, με 8,7% στην εκτίμηση ψήφου, οριακά πίσω από το κόμμα Βελόπουλου και το ΚΚΕ).

    selida_21_ektimisi_psifou

    Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής de facto αξιωματική αντιπολίτευση και τον Νίκο Ανδρουλάκη αρχηγό της. Και σημειώνουν: «Δεν θα επιλέξει ο πρωθυπουργός ποιος είναι αντιπολίτευση. Αν η κυβέρνηση περιμένει ότι εμείς θα κάνουμε μία κατά παραγγελία αντιπολίτευση, είναι γελασμένη. Εμείς θα κάνουμε προγραμματική, δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

    Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας, εντωμεταξύ, στο ERTnews επικαλείται και την πρόσφατη έρευνα της ALCO όπου, μόλις το 19% των πολιτών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ευχαριστημένοι από την πορεία της κυβέρνησης. Εκτίμησή του είναι ότι: «Η Νέα Δημοκρατία έχει κουράσει και ότι ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Το ζητούμενο πια είναι η πολιτική αλλαγή- και θέλουμε να την εκφράσουμε εμείς».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/10/2024

    12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Παρίσι...

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Περιστέρι

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα 28 Οκτωβρίου βρίσκεται στο Περιστέρι για...

    28η Οκτωβρίου: Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις...
    Best Shop