“ΒΟΥΙΞΕ” Η ΠΑΤΡΑ: Ο καθολικός παπάς… πλήρωνε τα έξοδα του μπουζουξίδικου! Ποια η σχέση του με Πατρινό επιχειρηματία

    Ημερομηνία:

    Βούιξε η Πάτρα από το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία. Ο ένας από τους δύο ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ερχόταν και  στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και τον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Μάλιστα έφθασε σε υψηλόβαθμη θέση στην Καθολική Εκκλησία. “Τι να σου πω; Παίρναμε αντίδωρο από το χέρι του” δήλωσε στο flamis.gr γνωστός Καθολικός Πατρινός επιχειρηματίας.

    Τελικά απεδείχθη πως στην επισκοπή Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας, εντοπίστηκε  το σκάνδαλο με τα περίεργα εμβάσματα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα.

    Δύο ιερείς της επισκοπής Σύρου, ο ένας πολύ ψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία και ένας ακόμη, προερχόμενος από την Κρήτη φέρονται να πρωταγωνιστούν στην υπόθεση. Έως αυτή την ώρα, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος τους και ελέγχονται τόσο οι λογαριασμοί τους, οι λογαριασμοί των επιχειρηματιών, αλλά και της επισκοπής Σύρου, στους οποίους είχε πρόσβαση τουλάχιστον ο ένας από τους δύο.

    Συγκεκριμένα η έρευνα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες υπό τον πρόεδρο και πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, διαπίστωσε πως οι δύο υψηλόβαθμοι καθολικοί κληρικοί έδιναν μεγάλα ποσά σε επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα παρουσιάζοντάς τα ως… επενδύσεις.

    Μάλιστα, όπως προέκυψε και από την έρευνα, η τελευταία συναλλαγή καταγράφηκε προ λίγων μόνο ημερών και ανερχόταν στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις, η οποία σχετιζόταν και πάλι με το χώρο της Εκκλησίας, όχι όμως της Καθολικής.

    Ήδη για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την Αρχή και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

    ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Τουλάχιστον ένα από τα νυχτερινά κέντρα λειτουργεί στην Πάτρα, ενδέχεται όμως να είναι άλλα τρία (δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί). Το πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση είναι γνωστός Πατρινός που κατά καιρούς είχε καταστήματα στην πόλη. Συνήθως έκανε συνεργασίες με άλλους. Πλέον έχει μισθώσει πασίγνωστο κατάστημα το οποίο και άλλαξε. Πώς γινόταν η «δουλειά»; Εκτός των άλλων «κόλπων» που εφαρμόζονταν, ήταν και το εξής: Εφερνε το κατάστημα κάποιον καλλιτέχνη από Αθήνα και για τα έξοδα (ηχητικά κλπ μπορεί όμως και η πληρωμή του) κοβόταν τιμολόγιο στην… καθολική Επισκοπή Σύρου.

    Πώς όμως ο ιερέας έφθασε στην Πάτρα; Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πολύ καλή σχέση με τον Πατρινό επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Ο ίδιος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, είχε συσσωρεύσει χρέη χιλιάδων ευρώ σε στοιχηματισμό σε πρακρορεία ΟΠΑΠ της Πάτρας. Τα χρέη, στο σύνολο ή μερικώς, εξοφλήθηκαν με τέσσερα εμβάσματα τα οποία κάλυψε Καθολική Μητρόπολη της χώρας. Πρόκειται μάλιστα για εμβάσματα τα οποία ανέρχονταν σε ποσά από 10.000 έως 15.000 ευρώ.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Πρακτορείων είχαν εκφράσει σε συνομιλητές τους έντονα παράπονα για το ύψος των οφειλών του συγκεκριμένου επιχειρηματία και μάλιστα η υπόθεση είχε συζητηθεί ευρέως σε κύκλους όμορους του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

    Τελικά φαίνεται οτι τα χρήματα πληρώθηκαν με συγκεκριμένα εμβάσματα από Καθολική Μητρόπολη! Ωστόσο, γίνεται γνωστό οτι μόλις η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε, οι ιδιοκτήτες που την συνέδεσαν τόσο με τον επιχειρηματία όσο και με την προέλευση των εμβασμάτων που είχαν λάβει, κινητοποιήθηκαν προκειμένου να έχουν νομική αλλά και λογιστική κάλυψη.

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Η Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της δηλώνει πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 3 εκατ. ευρώ που είχε ως αποτέλεσμα δύο ιερείς και πέντε επιχειρηματίες να μπουν στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

    «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει. Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος», σημειώνει με σημερινή ανακοίνωσή της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» – ΦΩΤΟ

    Με πάσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας η...

    Σελιανίτικα Αχαΐας: Ο πολιτιστικός σύλλογος “Ήλιος” τίμησε την Εθνική επέτειο

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων "Ήλιος" Τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης...

    Ο δήμαρχος Πατρέων στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα...

    Καλάβρυτα: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό μετά από σύγκρουση

    Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό 75χρονου συνέβη λιγο μετά το...
    Best Shop