ΟΗΕ: Τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε συνοριακό πέρασμα εμποδίζουν τους πρόσφυγες από τον Λίβανο να φθάσουν στη Συρία

    Ημερομηνία:

    Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βασικό συνοριακό πέρασμα προς τη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το βασικό σημείο διέλευσης από τον Λίβανο στη γειτονική χώρα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των προσφύγων να εγκαταλείψουν μια χώρα όπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού είναι ήδη εσωτερικά εκτοπισμένοι, δήλωσε σήμερα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR).

    Η Ρούλα Αμίν, εκπρόσωπος της UNHCR που έχει ως έδρα της το Αμάν, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για προειδοποιήσεις που να δόθηκαν πριν από το χτύπημα, το οποίο συνέβη σε απόσταση 500 μέτρων από το βασικό συνοριακό πέρασμα.

    Περίπου 430.000 άνθρωποι έχουν περάσει από τον Λίβανο στη Συρία από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία του Ισραήλ, δήλωσε η ίδια.

    «Οι επιθέσεις στα συνοριακά περάσματα είναι βασική ανησυχία», δήλωσε η Αμίν. «Μπλοκάρουν τη δίοδο προς την ασφάλεια για τους ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στους 55 οι νεκροί από τη φωτιά σε ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ – Έρευνες για αμέλεια

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Χονγκ Κονγκ έθεσαν υπό έλεγχο σήμερα τη φονική...

    ChatGPT σε ρόλο γιατρού – Οι Ελληνες αγάπησαν την αυτοδιάγνωση

    Tα chatbots τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν σήμερα αυτό που το...

    Γυαλιά οράσεως και φακοί επαφής: Τι ποσό δικαιούστε από τον ΕΟΠΥΥ, πώς γίνεται η αίτηση

    Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα να λάβουν οικονομική αποζημίωση...