Ακρίβεια: “Βροχή” καταγγελιών για πλασματικές προσφορές

    Ημερομηνία:

    Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παραπλανητικών προσφορών στο ράφι , σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Με αμείωτο ρυθμο συνεχίζονται οι καταγγελίες για πλασματικές προσφορές στα ράφια των σούπερ μάρκετ…

    Καταναλωτές, αναφέρουν στον ΑΝΤ1 πως “έχει τύχει σε κάποια προϊόντα να γράφει 1+1 κ τελικά να καταλαβαίνεις ότι πρέπει να πληρώσεις και το άλλο ή η τιμή του είναι διαφορετική αντί δηλαδή να είναι 2 και τα δυο 2,20”.

    Το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει παρεμβάσεις στο μέτωπο των προσφορών, ύστερα από καταγγελίες για παραπλανητικές τακτικές σε βάρος των καταναλωτών. Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται

    • Είτε να απαγορευτούν οι συνδυαστικές προσφορές για το ίδιο προϊόν, δηλαδή να μην τρέχει παράλληλα το 1+1 δώρο και το 50%.
    • Είτε στην περίπτωση που για το ίδιο προϊόν γίνονται ταυτόχρονες προσφορές, αυτές να είναι του ίδιου εύρους.

    Για παράδειγμα, αν ένα προϊόν πωλείται στα 4 ευρώ κανονικά και με έκπτωση 50% στα 2 ευρώ, όταν θα δίνεται με προσφορά στο 1+1 θα πρέπει η τιμή του να είναι 2 ευρώ και όχι 4 όπως παρατηρείται σε αρκετές περιπτώσεις σήμερα.

    Όπως αναφέρει ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, “δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή σε όλα τα σούπερ μάρκετ λιανική πώλησης οι συσκευασίες 1+1 δώρο το δώρο δεν υπάρχει χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ρύζι 73 λεπτά , η συσκευασία 2+1 δώρο έχει 2,26 δλδ εάν περνάμε τρεις μεμονωμένες 2,19. Η διαφορά στο δώρο είναι από 20-90 λεπτά για τους καταναλωτές”.

    Σήμερα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το ένα πακέτο κριθαράκι 500 γραμμαρίων έχει 0,73€. Η οικονομική συσκευασία 2+1 δώρο των 500 γραμμαρίων έχουν 2,26€ όχι μόνο δεν υπάρχει δώρο αλλά είναι ακριβότερα από το να περνάμε τρεις μόνος συσκευασίες οπου ο καταναλωτής θα πλήρωνε 2,19€. Η χλωρίνη τα 1250 ml έχουν 1,53€ η οικογενειακή συσκευασία 2*1250 ml έχουν 3,73€ δηλαδή αν πάρουμε δυο μόνες χλωρίνες θα πληρώσουμε 3,06€ δηλαδή 0,67€ λιγότερο από την οικογενειακή συσκευασία.

    Παράλληλα, εξετάζεται η υποχρεωτική εξόφληση προμηθευτών από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ εντός 30-60 ημερών.

    Αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση και για τη θέση των προϊόντων στο ράφι, το οποίο σημαίνει προβολή και μικρότερων προμηθευτών στο “μεσαίο ράφι”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Best Shop