Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Με πάσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Στην έδρα του Δήμου στην Κάτω Αχαΐα στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας έγινε με μέριμνα των Διευθυντών των κατά τόπους Σχολείων.

    Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης της Κάτω Αχαΐας. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από Εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κ. Αχαΐας Κωνσταντίνα Σταυροπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κάτω Αχαΐας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Μαθητική Παρέλαση στην Πλατεία της Κάτω Αχαΐας (Πλατεία Δημοκρατίας), στο τμήμα της οδού Αποστόλου Ανδρέου και τμήμα της οδού Πατρών-Πύργου.

    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» - ΦΩΤΟ
    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» - ΦΩΤΟ
    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» - ΦΩΤΟ
    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» - ΦΩΤΟ
    Δυτική Αχαΐα: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η «28η Οκτωβρίου 1940» - ΦΩΤΟ

    «Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Η σημερινή εορτή θα μας θυμίζει πάντα το ηρωικό «Όχι» των προγόνων μας την 28η Οκτωβρίου 1940 απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό. Οι πρόγονοί μας ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας με την ίδια τους τη ζωή. Σήμερα, 84 χρόνια μετά καλούμαστε να εμπνευστούμε όλοι από τις αξία της Δημοκρατίας, να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για την Εθνική Αξιοπρέπεια και τους αγώνες των προγόνων μας και να παραδειγματιστούμε από την ενότητα, τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι ήρωες του 1940», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

    Επίσης, το παρόν στις εκδηλώσεις στην Κάτω Αχαΐα έδωσαν οι κάτωθι: η πρόεδρος του Δ.Σ. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Άγγελος Καραντζάς, Νάντια Ασκούνη, Ηλίας Καμπέρος, Γιώργος Βεσκούκης, Βασίλης Καρβουνιάρης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ.

    Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Άγγελος Στεργιόπουλος, Φίλιππος Λιάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κάτω Αχαΐας Αθανασία Σπανού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Δημοτική Ελλάδα Θεοφάνης Αδαμόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος, από την 116 Π.Μ. ο Επισμηναγός Παναγιώτης Σερέτης, από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου, Επισμηναγός ΜΑ Σωτήριος Καραμπούζης, εκ μέρους της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου Πολεμικό Ναυτικό ο Ανθυποπλοίαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Διοικητής του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας Αστυνόμος Β’ Χρήστος Ψύχος, εκ μέρους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ο Διοικητής ΒΙ.ΠΕ Πατρών Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Μπαλτάς, από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Αντιπρόεδρος Βασίλης Στροσκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Ανδρέας Φώτου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, Πολιτιστικών Συλλογών και πλήθος κόσμου.

    Τέλος να αναφερθεί ότι στις κατά τόπους εκδηλώσεις και παρελάσεις η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε ως εξής:

    •Στο Λάππα από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Στήριξης, Πολιτικής Προστασίας, Ενέργειας και Ηλεκτροφωτισμού κ. Κωνσταντίνο Ταπεινό.

    •Στα Σαγαίικα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Προγραμματισμού κ.

    Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο.

    •Στα Λουσικά από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Πολεοδομικής και Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Μπουχέλο.

    •Στη Λακκόπετρα από τον Αντιδήμαρχο Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Αθλητισμού κ. Βασίλειο Καρβουνιάρη.

    •Στην Καρυά της Δ. Κοινότητας Πετροχωρίου από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Γεώργιο Βεσκούκη.

    •Στο Λιμνοχώρι από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο.

    •Στο Ριόλο από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Θανασούλια.

    •Στο Μαζαράκι από τo Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιράκ: Η Βαγδάτη διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για τη χρήση του εναέριου χώρου της από το Ισραήλ

    Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι διαμαρτυρήθηκε επισήμως στον ΟΗΕ...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Νεκρή γυναίκα πίσω από το Παμπελοποννησιακό

    Νεκρή βρέθηκε πριν τις 7 το απόγευμα μία γυναίκα ...

    Ανεβατή: Η εκπληκτική ζύμη σε 5 υπέροχες εκδοχές

    Μία ανεβατή ζύμη, πέντε ζυμώματα για πίτες κλειστές και ανοιχτές, για...

    Χοιρινό κότσι: η σωστή τεχνική για το ψήσιμό του βήμα-βήμα (+συνταγή)

    Το κότσι είναι απ’ τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά κομμάτια...
    Best Shop