Οι στοιχηματικές εταιρείες ποντάρουν στη νίκη του Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου την περασμένη εβδομάδα, ήταν υπέρ της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με στοιχεία που παρασχέθηκαν στο περιοδικό Newsweek.

    Σύμφωνα με την εταιρεία Star Sports, το 95% των στοιχημάτων που έλαβε, ήταν υπέρ της νίκης του Τραμπ και μόνο το 5% πόνταρε στην Καμάλα Χάρις. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Τραμπ έχει αυτή τη στιγμή 60% πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, έναντι 42,1% της Χάρις.

    Μια ανάλυση που δημοσίευσε την Πέμπτη (24/10) ο ιστότοπος 538 δίνει στην υποψήφια των Δημοκρατικών 48,1% έναντι 46,4% του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου. Οι αμερικανικές εκλογές λειτουργούν με το σύστημα του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, που σημαίνει ότι οι 538 εκλέκτορες ψηφίζουν για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Για αυτό και η Χάρις θα μπορούσε να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο αλλά να χάσει τις εκλογές, όπως συνέβη το 2016 με την Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με τον ιστότοπο 538, ο Τραμπ έχει 51% πιθανότητες να κερδίσει το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

    «Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δώσει στον Τραμπ ένα μικρό προβάδισμα τις τελευταίες εβδομάδες. Για αυτό ορισμένοι που είχαν στοιχηματίσει υπέρ της νίκης της Χάρις στις φετινές εκλογές αποφάσισαν να ποντάρουν στον Τραμπ, προκειμένου να επωφεληθούν» εξηγεί ο Δρ. Άντονι Πικλς, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ.

    «Οι περιστασιακοί τζογαδόροι, που παίζουν ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στις προεδρικές εκλογές, έχουν την τάση να ευνοούν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους που είναι πιστοί στον Τραμπ» προσθέτει ο καθηγητής.

    Οπως αναφέρει το Star Sports, ο Τραμπ κερδίζει έδαφος σε κρίσιμες πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, η Πενσυλβάνια, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Νεβάδα και η Αριζόνα, και δίνει 34,8% πιθανότητες στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

    Το 338Canada, ένα στατιστικό μοντέλο εκλογικών προβλέψεων που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις, εκλογικό ιστορικό και δημογραφικά δεδομένα, προβλέπει ότι η Χάρις θα κερδίσει τις εκλογές, με μέσο όρο 286 εκλογικές ψήφους έναντι 252 του Τραμπ. Το μοντέλο προβλέπει επίσης ότι η Χάρις είναι πιο πιθανό να κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Βόρεια Καρολίνα, αν και ο Τραμπ είναι φαβορί στη Τζόρτζια, τη Νεβάδα και την Αριζόνα.

    Σύμφωνα με μια μελέτη του πολιτικού αναλυτή του CNN, Χάρι Έντεν, το προβάδισμα του Τραμπ μεταξύ των λευκών γυναικών, μιας παραδοσιακής ομάδας ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών, είναι μόνο 1 ποσοστιαία μονάδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή, πρόκειται για το χαμηλότερο προβάδισμα σε αυτή τη δημογραφική ομάδα για οποιονδήποτε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, που έχει καταγραφεί αυτόν τον αιώνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυστρία: «Απαγόρευση των κινητών στα σχολεία – Οι Έλληνες δείχνουν τον δρόμο», αναφέρει η Der Standard

    «Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο; Οι Έλληνες δείχνουν τον...

    Κρήτη: Ανακατασκεύασαν πρόσωπο πτώματος που βρέθηκε σε αποσύνθεση

    Στην Κρήτη, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ανακατασκεύασε το πρόσωπο πτώματος...

    Βρήκαμε το μεγαλύτερο πιτόγυρο, αλλά… δεν βρίσκεται στην Ελλάδα!

    Το πιτόγυρο φαίνεται πως βρίσκεται στην πρώτη θέση των...

    Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Λέει δημόσια το όνομα του αδερφού του για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια

    Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε ένα συμφιλιωτικό βήμα στη διαμάχη...
    Best Shop