Αναζητάτε ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα; Η σούπα με φακές και μπέικον είναι η ιδανική επιλογή. Με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, αυτή η σούπα θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες και θα σας γεμίσει ενέργεια. Είναι τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα βραδινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα.
Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 75 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 μικρή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 200 γρ. κόκκινες φακές
- 1 μεγάλο κλωναράκι θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τηn γλυκοπατάτα, το σκόρδο και τις φακές στο μπέικον και τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και τα μυρωδικά.
- Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Αφαιρούμε τα μυρωδικά. Αν θέλουμε, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ ή να την αφήσουμε όπως είναι.