Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων: «Ύμνοι» των ξένων επισκεπτών για τη μαγευτική διαδρομή

    Ημερομηνία:

    Φανατικούς λάτρεις έχει αποκτήσει η διαδρομή με τον οδοντωτό στο Φαράγγι του Βουαραϊκού.

    Το τραίνο μεταφέρει Έλληνες και ξένους τουρίστες… αδιάκοπα για πάνω από δυο αιώνες, όντας μια αφορμή για να “κατηφορίσουν” από την Αθήνα και να επισκεφτούν την Αχαΐα.

    Όσο για την προβολή του από τα αθηναϊκά και ξένα ΜΜΕ, αυτή είναι συχνή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την τηλεοπτική συχνότητα Alpha.

    Ειδικότερα, η δημοσιογράφος Βικτωρία Δαράτου συνομίλησε με Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες, τόσο στα Καλάβρυτα όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

    Ιδίως οι τελευταίοι, δήλωσαν μαγεμένοι από τη διαδρομή, η οποία εξυπηρετεί 150.000 επιβάτες ετησίως. Μεταξύ άλλων, σημείωσαν πως είχαν ακουστά το δρομολόγιο, ωστόσο η ζωντανή εμπειρία ήταν το δίχως άλλο συναρπαστική.

    Σε άλλο σημείο, ξένος επισκέπτης επισήμανε πως είναι η τρίτη φορά που κάνει τη διαδρομή, καθώς η θέα της περιοχής -ιδίως το φθινόπωρο- δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα με άλλη της χώρας.

    Δείτε το απόσπασμα εδώ.

     

    Ένα τουριστικό αξιοθέατο…

    Ο Oδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης.

    Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.

    Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι οδοντωτό στα σημεία όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους υπάρχουν μεγάλες κλίσεις.

    Ο χαρακτηρισμός «οδοντωτός», όπως είναι προφανές, προέρχεται από τα «δόντια» που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες του τύπου αυτού και τις βοηθούν να σκαρφαλώνουν στις μεγάλες κλίσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μην πετάτε τα φακελάκια από το τσάι. Δείτε πόσα μπορούν να κάνουν

    Αφότου φτιάξουμε ένα φλιτζάνι τσάι χρησιμοποιώντας τα κλασικά φακελάκια...

    Τι είναι το umami και πώς το δημιουργούμε στα πιάτα μας

    To umami είναι η πέμπτη διάσταση της γεύσης, που...

    Ένας ξαναμμένος άνδρας, δύο γυναίκες, 9.500 ευρώ και μια τράπεζα

    Ένας άνδρας ένιωσε ότι τον εξαπάτησαν αφού πλήρωσε 8.000...

    Ξίδι στη μαγειρική: 10 κόλπα που θα θέλατε να ξέρατε νωρίτερα

    Το ξίδι είναι ένας πραγματικός θησαυρός στην κουζίνα μας. Αναβαθμίζει τα...