Παραιτήθηκε υπό το βάρος σεξουαλικών σκανδάλων ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

    Ημερομηνία:

    Ένας πραγματικός σεισμός στην εκκλησία της Αγγλίας καθώς ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά τις αποκαλύψεις ότι συγκάλυψε σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.

    «Έχοντας την άδεια της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλιά αποφάσισα να παραιτηθώ», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι που είναι και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας.

    Η παραίτηση σοκ ήρθε μετά την δημοσίευση της ανεξάρτητης έκθεσης Makin σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και νεαρών ανδρών από τον John Smyth QC την περασμένη εβδομάδα.

    Επί 50 χρόνια σε τρεις διαφορετικές χώρες και με τη συμμετοχή έως και 130 αγοριών και νεαρών ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική, ο John Smyth QC λέγεται ότι υπέβαλε τα θύματά του σε τραυματικές σωματικές, σεξουαλικές, ψυχολογικές και πνευματικές επιθέσεις, σημαδεύοντας μόνιμα τη ζωή τους.

    Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να είχε προσαχθεί στη δικαιοσύνη αν ο κ. Welby το είχε καταγγείλει επίσημα στην αστυνομία πριν από μια δεκαετία.

    Ο Smyth πέθανε σε ηλικία 75 ετών στο Κέιπ Τάουν το 2018, ενώ βρισκόταν υπό έρευνα από την αστυνομία του Hampshire, και έτσι «δεν οδηγήθηκε ποτέ στη δικαιοσύνη για την κακοποίηση», ανέφερε η έκθεση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...