Τέλος στα κουτιά με τα κλειδιά του Airbnb – Μέτρα κατά του υπερτουρισμού σε άλλη μία πόλη

    Ημερομηνία:

    Κινήσεις για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό κάνει η Φλωρεντία, καθώς όπως και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, η ραγδαία αύξηση των τουριστών κατά τα τελευταία χρόνια προκαλεί έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους κατοίκους. Ένα από τα πρώτα βήματα της ιστορικής  ιταλικής πόλης είναι να απαγορεύσει τα κουτιά φύλαξης κλειδιών που χρησιμοποιούν οι οικοδεσπότες στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

    Το σχέδιο των 10 σημείων για την  αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερτουρισμού παρουσιάστηκε από την δήμαρχο Sarah Funaro, την ώρα που η πόλη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους υπουργούς Τουρισμού των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

    Στο στόχαστρο των δημοτικών αρχών μπαίνουν τα κουτιά φύλαξης κλειδιών που τοποθετούνται στην είσοδο των Airbnbs για να διευκολύνουν την πρόσβαση των πελατών.  Η χρήση τους θα απαγορευτεί στο κέντρο της πόλης, καθώς  οι κλειδοθήκες αυτές βρίσκονται τελευταία στο στόχαστρο βανδαλισμών, με τους αγανακτισμένους ντόπιους να τις σφραγίζουν με κολλητική ταινία, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».

    Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη Φλωρεντία, θα απαγορευτούν τα αντισυμβατικά οχήματα, όπως είναι τα αμαξίδια του γκολφ τα οποία χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο επαγγελματίες του τουρισμού για να μεταφέρουν επισκέπτες σε σημεία της πόλης όπου η κίνηση αυτοκινήτων απαγορεύεται.

    Επίσης, θα απαγορευτούν τα μεγάφωνα που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ξεναγούς.

    ICECAP
    Τέλος στα κουτιά με τα κλειδιά του Airbnb – Μέτρα κατά του υπερτουρισμού σε άλλη μία πόλη-1
    φωτ.: Shutterstock 

    Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να κάνουν την πρωτεύουσα της Τοσκάνης μια «ζωντανή και μοναδική πόλη», τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους, όπως αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

    Η Φλωρεντία υποδέχθηκε πάνω από 7,8 εκατ. τουρίστες στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με τις τοπικές αρχές να θεωρούν ότι το τουριστικό ρεύμα έχει γίνει μη βιώσιμο.

    «Η πόλη δεν μπορεί πια να στηρίξει, χωρίς να αποδυναμώσει την ιστορική της αξία και να βλέπει τη συνολική βιωσιμότητά της να υπονομεύεται, μια τόσο μεγάλη παρουσία δραστηριοτήτων και μέσων για αποκλειστικά τουριστική χρήση συγκεντρωμένη σε μόλις πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα», αναφέρει η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον Guardian.

    Τα μέτρα στη Φλωρεντία έρχονται μερικές ημέρες αφότου ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας ανακοίνωσε ότι θα βάλει πλαφόν στους 20.000  επισκέπτες ημερησίως και θα απαιτήσει προσωπικά εισιτήρια.

    Η Βενετία επίσης σχεδιάζει να χρεώνει εισιτήριο για την είσοδο στην πόλη το 2025, τις περιόδους τουριστικής αιχμής, ενώ στη Ρώμη, η πρόσβαση στην Fontana di Trevi θα είναι περιορισμένη μετά τα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο.

    Πάντως, η υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, Daniela Santanche, επιμένει ότι αντί να περιορίσει τους τουρίστες, η χώρα θα πρέπει να τους αυξήσει έως τα 50 εκατομμύρια τον χρόνο. Όπως λέει, το πρόβλημα του τουρισμού είναι προϊόν κακοδιαχείρισης.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): «Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την παρουσία της Pfizer στην Ελλάδα»

    Ο Αλμπερτ Μπουρλά δεν χρειάζεται συστάσεις. Ως επικεφαλής της Pfizer, μία από τις...

    Γραφικά εκκλησάκια της Αχαΐας – Ξεχωρίζουν για την μοναδική ιστορία τους (φωτο)

    Στο νομό Αχαΐας υπάρχουν αρκετά εκκλησάκια σε κάθε γωνιά...

    Μιζούρι: 32χρονη καθηγήτρια Μουσικής σε γυμνάσιο συνελήφθη για δύο σεξουαλικές επιθέσεις σε μαθητή της

    Στη σύλληψη μιας 32χρονης καθηγήτριας Μουσικής σε γυμνάσιο για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή της προχώρησαν...

    Ρέιφ Φάινς: «Φέτες» σε ηλικία 62 ετών – Δείτε φωτογραφίες του από το γυμναστήριο

    Σε άψογη φυσική κατάσταση φαίνεται ότι διατηρείται ο Ρέιφ Φάινς διατηρώντας...