Με 13 εκ. ευρώ από το «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» χρηματοδοτούνται οι κατασκευές και βελτιώσεις σε υποδομές παιδικής φροντίδας

    Ημερομηνία:

    Σημαντικές δυνατότητες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών παιδικής φροντίδας δίνεται στους ΟΤΑ και στη ΔΥΠΑ, καθώς με πρόσκληση που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις τους για χρηματοδότηση, με τον συνολικό προϋπολογισμό της πράξης να ανέρχεται στα 13 εκ. ευρώ.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων και η αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών παιδικής φροντίδας (κτίρια και εξοπλισμός λειτουργίας), ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επίσης περιλαμβάνονται ενέργειες για τηναποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών σε δομές παιδικής φροντίδας, χωρίς αποκλεισμούς.

    ICECAP

    Οι υποδομές που θα ενισχυθούν θα επιλέγονται μετά από την αξιολόγηση των αναγκών που αναδείχθηκαν από τη χαρτογράφηση των υφισταμένων υποδομών παιδικής φροντίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Σύμφωνα άλλωστε  με την χαρτογράφηση, καταγράφηκε υστέρηση σε υποδομές φροντίδας βρεφών στην Περιφέρεια η οποία αφοράκυρίως σε μεγάλους Δήμους και σε ορισμένες ορεινές περιοχές.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στην κατασκευή νέων παιδικών σταθμών σε δήμους με έντονο πρόβλημα κτιριακών υποδομών και ειδικότερα σεόσους λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια και σε προκατασκευασμένες αίθουσες είτε εξ’ ολοκλήρου είτε τμηματικάαλλά και σε συστεγαζόμενα.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Σταύρωση” και “Ανάσταση”

    Ακούγονταν οι αργόσυρτοι χτύποι της καμπάνας αντιλαλώντας το πένθος...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σύγκρουση ΙΧ με τρένο στην Ανθείας! Γνωστή γιατρός ο οδηγός του οχήματος

    Τροχαίο ατύχημα με σοβαρά τραυματία γνωστή γιατρό της Πάτρας...

    Κίνα: Ρομπότ έτρεξαν ημιμαραθώνιο μαζί με δρομείς

    Λάδωσαν τις αρθρώσεις του, έτρεξαν, και τερμάτισαν με επιτυχία...

    «Αστικό πάρκο άγριας ζωής»! Οδός Γερμανού στην Ανω Πόλη

    «Αστικό πάρκο άγριας ζωής» γράφει ένας αναγνώστης στα σχόλια...