Με 13 εκ. ευρώ από το «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» χρηματοδοτούνται οι κατασκευές και βελτιώσεις σε υποδομές παιδικής φροντίδας

    Ημερομηνία:

    Σημαντικές δυνατότητες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών παιδικής φροντίδας δίνεται στους ΟΤΑ και στη ΔΥΠΑ, καθώς με πρόσκληση που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις τους για χρηματοδότηση, με τον συνολικό προϋπολογισμό της πράξης να ανέρχεται στα 13 εκ. ευρώ.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων και η αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών παιδικής φροντίδας (κτίρια και εξοπλισμός λειτουργίας), ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επίσης περιλαμβάνονται ενέργειες για τηναποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών σε δομές παιδικής φροντίδας, χωρίς αποκλεισμούς.

    Φλίγκος

    Οι υποδομές που θα ενισχυθούν θα επιλέγονται μετά από την αξιολόγηση των αναγκών που αναδείχθηκαν από τη χαρτογράφηση των υφισταμένων υποδομών παιδικής φροντίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Σύμφωνα άλλωστε  με την χαρτογράφηση, καταγράφηκε υστέρηση σε υποδομές φροντίδας βρεφών στην Περιφέρεια η οποία αφοράκυρίως σε μεγάλους Δήμους και σε ορισμένες ορεινές περιοχές.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στην κατασκευή νέων παιδικών σταθμών σε δήμους με έντονο πρόβλημα κτιριακών υποδομών και ειδικότερα σεόσους λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια και σε προκατασκευασμένες αίθουσες είτε εξ’ ολοκλήρου είτε τμηματικάαλλά και σε συστεγαζόμενα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Νοικιάζουν κρεβάτι μέσα στις… ελιές από 106 έως 126 ευρώ το βράδυ

    Στις Μοίρες Κρήτης, έστησαν ένα κρεβάτι μέσα σε έναν...

    ΠΑΤΡΑ – Γερωκοστοπούλου: Από πεζόδρομος… έγινε «χωματερή»! Πετούν σκουπίδια… όπου να ‘ναι

    Ο πεζόδρομος της Γερωκοστοπούλου, ένας από τους πιο κεντρικούς...

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Νέος ΚΟΚ: Το όριο των 30km/h είναι σωτηρία

    Οι θεμελιώδεις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι...

    Παρασκευή Κερασιώτη: Gypsy soul

    Για τις ανάγκες μιας ακόμη επαγγελματικής φωτογράφισης πόζαρε η...