UNESCO: Η Σφακιανή πίτα υποψήφια για ένταξη στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

    Ημερομηνία:

    Οι σφακιανές πίτες ετοιμάζονται τώρα για διεθνή αναγνώριση, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα κομμάτια της γαστρονομίας της Κρήτης. Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ παρουσιάστηκε ο τρόπος παρασκευής του τοπικού εδέσματος.

    Ο Δήμος Σφακίων θέλει να κατοχυρώσει τη σφακιανή πίτα ως άυλη πολιτιστική κληρονομικά και ξεκίνησε τη διαδικασία για την ένταξη του εδέσματος στον σχετικό κατάλογο της Unesco.

    «Ο Δήμος Σφακίων ανέθεσε στην Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης, την υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη της σφακιανής πίτας στο πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO», ανέφερε ο δήμαρχος των Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.

    Φλίγκος

    «Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η κατοχύρωση της σφακιανής πίτας ως τοπικού προϊόντος, αλλά και η κατοχύρωση της τεχνογνωσίας κατασκευής της και η προστασία της ποιότητας κατασκευής της», επισήμανε.

    «Η σφακιανή πίτα είναι ενταγμένη στη σφακιανή κουλτούρα. Θέλουμε να το εντάξουμε στη γαστρονομική αναφορά της Κρήτης, να το αναδείξουμε περαιτέρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και την οικονομία», σημείωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: «Ασφυκτικός ο θάνατός τους» λέει παιδονευρολόγος για τα τέσσερα νεκρά βρέφη, τα πορίσματα των ειδικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%86%cf%85%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b5/

    Ποιο είναι το καλοκαιρινό φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες

    Το καλοκαίρι είναι η η εποχή με τα πολλά...

    «Την πάτησε» ο Πολάκης με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bc%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b7%ce%bb/