ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Εγιναν διαγραμμίσεις στην Αράτου – Κυκλοφορία σε δύο λωρίδες

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη

    «Μάχη» δίνουν Δήμος και Τροχαία για να εμπεδώσουν στους πατρινούς οδηγούς την συνήθεια να οδηγούν σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ειδικά στην οδό Αράτου. Τις προηγούμενες ημέρες μπήκε και η διαγράμμιση, σε μια προσπάθεια να κατευθυνθούν πιο επισταμένα οι διερχόμενοι οδηγοί προς αυτή την επιλογή οδήγησης. Είναι κάτι που θυμίζουμε πως είχε προτείνει ο Διοικητής της Τροχαίας της Πάτρας, Χρήστος Ντεμίρης, με έγγραφό του προς τον Δήμο Πατρέων και την αρμόδια Αντιδημαρχία, καθώς επίσης και με δηλώσεις που είχε κάνει στην εφημερίδα «Πολιτεία» από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινούσαν οι κυκλοφοριακές αλλαγές, λόγω έργων πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, στο κέντρο της πόλης.

    Έστω και σχεδόν τρεις μήνες μετά, μπήκαν οι διαγραμμίσεις και ο κ. Ντεμίρης σε νεότερη επικοινωνία του με την «Πολιτεία» υπογραμμίζει ότι «σιγά – σιγά οι οδηγοί θα μπουν στο κλίμα και θα αντιληφθούν ότι μπορούν να οδηγούν σε διπλή λωρίδα». Ό,τι, δηλαδή, συμβαίνει και στην Αθήνα όπου σε παρόμοιες οδούς η κίνηση διεξάγεται σε διπλή γραμμή. Θεωρείται ότι αν αυτό ακολουθηθεί τόσο στην Αράτου, όσο και στην Κανακάρη, και όπου αλλού είναι δυνατόν, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα απαλυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

    ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ
    Βέβαια, η μοναδική «παραφωνία» σε όλη αυτή την προσπάθεια εξακολουθούν να είναι τα γνωστά μας, παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα. «Για 1 λεπτό, για 2 λεπτά», όσο και να ‘ναι, μόνο η ύπαρξή τους ακυρώνει στην πράξη την όποια θέληση μπορεί να υπάρχει από την πλειονότητα των οδηγών.

    aratoy..

    aratoy.

    Τα παρκαρισμένα οχήματα στη μια πλευρά του δρόμου, παρά την απαγόρευση στο τμήμα από Μαιζώνος μέχρι Κανακάρη, αποτελούν εμπόδιο. Όπως και τα διπλοπαρκαρισμένα, στην πιο κάτω πλευρά, από Ρ. Φεραίου μέχρι Μαιζώνος.

    Ακόμα και φορτηγάκια μεταφοράς. Αυτή είναι η καθημερινότητα της πόλης και δύσκολο να την αλλάξεις. Θέλεις πολύ κόπο και πολλή δουλειά.

    Ζήτημα Παιδείας ή μη και οδηγικής νοοτροπίας, το σίγουρο είναι ότι απαιτείται περαιτέρω αστυνόμευση αφού όποια στιγμή κι αν περάσεις από την Αράτου, θα βρεις ΙΧ παρκαρισμένο παράνομα, ακόμα και ανάμεσα σε απαγορευτικά σήματα!

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
    Ωστόσο, μείζον θέμα είναι αυτό που αφορά στις θέσεις στάθμευσης που «εξαφανίζονται» λόγω των κυκλοφοριακών μέτρων και αλλαγών. Και είναι κάτι που προκαλεί διαμαρτυρίες, εν προκειμένω απόλυτα δικαιολογημένες τουλάχιστον από μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου και από επαγγελματίες. «Καλώς γίνονται οι αλλαγές, αλλά όταν μειώνουν θέσεις στάθμευσης δεν πρέπει και να τις αναπληρώνουν κάπου αλλού;», σημειώνει οδηγός και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αναρωτιέται για το πού, εκείνος ή άλλοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων, θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Εννοώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια γενικότερη πολιτική που θα δίνει λύση και στην στάθμευση, παράλληλα με τις κυκλοφοριακές αλλαγές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα ύψη οι τιμές των γλυκών – «Μια πάστα που πέρυσι κόστιζε 2,5 ευρώ, φτάνει πλέον τα 4 ευρώ»

    Για τις τιμές των γλυκισμάτων ενόψει των Xριστουγέννων μίλησε ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Γιάννης Γλύκος...

    Οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας κλείνουν συμβολικά στις 19 Δεκεμβρίου

    Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο όλων...

    Ποια είναι τα 4 μέτρα για την ενίσχυση των συνταξιούχων

    Τέσσερα μέτρα για τη βελτίωση του εισοδήματος εκατομμυρίων συνταξιούχων πρόκειται να...

    McLaren F1 #014: Το θρυλικό supercar που πωλείται για πάνω από 18 εκατ. ευρώ!

    Η McLaren F1 παραμένει σύμβολο μηχανολογικής αρτιότητας: ατμοσφαιρικός V12 6,1 λίτρων...