Θα σκεφτείτε γιατί να φτιάξουμε το κέικ της Jennifer Garner; Θα σας πω γιατί. Γιατί η τύπισσα είναι τρολ της μαγειρικής, έχει πλάκα στην κουζίνα και γιατί το κέικ αυτό έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Στο λογαριασμό της στο Instagram, όπου έχει 17 εκατομμύρια ακόλουθους, συχνά ανεβάζει βιντεάκια, προσποιούμενη ότι παρουσιάζει εκπομπή μαγειρικής, της παλιάς κλασικής σχολής. Ενώ, λοιπόν, σαρκάζεται για τις μαγειρικές της ικανότητες, είναι φανερό, ακόμη και από τον τρόπο που σπάει τα αυγά, ότι το «έχει».
Επειδή μπορεί να σας προβληματίσει το λικέρ Amaro del Capo, που βάζει στο κέικ η Τζένιφερ, πρώτα να σας ενημερώσω σχετικά: το Amaro είναι λικέρ που φτιάχνεται στην Καλαβρία και περιέχει ένα μείγμα βοτάνων, μέντας, γλυκάνισου και γλυκόριζας με νότες πορτοκαλιού, μελιού και βανίλιας. Προσωπικά, το αντικατέστησα με λικέρ πορτοκαλιού, αλλά οποιοδήποτε λικέρ με άρωμα εσπεριδοειδών, έχετε, θα ταίριαζε. Επίσης αν δεν έχετε κάποιο λικέρ, μπορείτε να βάλετε στο κέικ, περισσότερο εκχύλισμα βανίλιας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Garner (@jennifer.garner)
Πώς να φτιάξετε το κέικ ελαιόλαδου της Jennifer Garner
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και λίγο για τη φόρμα)
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα
- 2/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ Amaro del Capo
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Το κέικ ανακατεύεται με το χέρι — δεν χρειάζεται μίξερ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το πλήρες γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από τα λεμόνια, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το λικέρ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά μέχρι να ενωθούν, χωρίς να ανακατεύουμε υπερβολικά, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ένα σκληρό κέικ.
Πριν το ψήσιμο, πασπαλίζουμε το κέικ με την καστανή ζάχαρη, που θα καραμελώσει στον φούρνο, δίνοντας στο κέικ μια τραγανή κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, κατά προτίμηση σε στρογγυλή φόρμα, για περίπου μία ώρα.
Αφού το κέικ μας έχει κρυώσει εντελώς το πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
Η γεύση του κέικ είναι σχεδόν σαν να έχει εμποτιστεί με σιρόπι λεμονιού και μπορεί να μετατραπεί σε ένα κομψό επιδόρπιο με διακοσμητικά κόκκινα φρούτα και χτυπημένο τυρί κρέμα με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.