Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο γνωστός κρεοπώλης και πρόεδρος του αντίστοιχου σωματείου στην Πάτρα, Βασίλης Φιλόπουλος. Μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη ο κ. Φιλόπουλος τόνισε ότι σιγά – σιγά έχει ξεκινήσει η ζήτηση του κόσμου για το κρέας των γιορτινών ημερών.
«Τη μεγαλύτερη ζήτηση την έχον κλασικά το χοιρινό και η γαλοπούλα και στη συνέχεια το αρνί και το κατσικάκι. Οι τιμές στα κρέατα παραμένουν σταθερές εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες. Η γαλοπούλα για παράδειγμα θα κυμανθεί στα 10 με 10,50 ευρώ, όπως πέρυσι, ενώ η τιμή του αρνιού είναι στα 11, 50.
Είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλές τιμές». Ο ίδιος τόνισε ότι ο κόσμος ζητάει πλέον και αρκετά παρασκευάσματα που αποτελούν προϊόν της τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει πλέον η πλειοψηφία των κρεοπωλών. «Παρακολουθούμε σεμινάρια, επιμορφωνόμαστε πάνω σε αυτό που κάνουμε και εξελισσόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tέλος, υπογράμμισε ότι τα κρέατα που βάζουν τα τοπικά κρεοπωλεία της Πάτρας είναι μόνο ελληνικά και προέρχονται κυρίως από κτηνοτρόφους της περιοχής.