Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ: Τι δηλώνει ο καθηγητής Φυσικής Ανδρέας Καζαντζίδης

    Οι πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Πάτρα προκάλεσαν έντονη...

    Ο 40χρονος δολοφόνησε την 36χρονη μπροστά στα παιδιά τους – Εξαφανίστηκε μετά το έγκλημα

    Αγρια δολοφονία εκτυλίχθηκε στον Βόλο το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Αυγούστου με...

    Η ναυμαχία της ακτοπλοΐας: Attica Group και Minoan Lines

    Σε μία χρονιά έντονων ανακατατάξεων για την ελληνική ακτοπλοΐα,...

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ: Στο εδώλιο τουλάχιστον 4 πασίγνωστοι Πατρινοί! Η υπόθεση εμπεριέχει και… ερωτικό σκάνδαλο

    Στα… πράσα πιάστηκαν δύο καθολικοί ιερείς και έξι επιχειρηματίες...