Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

    Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει...

    Αυτή είναι η Πατρινή εταιρεία που επεκτάθηκε στην Αθήνα και έχει 5 αστέρια σε 4.300 αξιολογήσεις

    Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

    Αθώος στο Εφετείο ο 71χρονος ιερέας που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 19χρονου με νοητική στέρηση στον Πλατανιά

    Ομόφωνα αθώο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης 71χρονο ιερέα,...

    ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ: Ο αγώνας των αγροτών, αγώνας όλων μας!

    Της Βίβιαν Σαμούρη (*) Αμέριστη στήριξη στον δίκαιο και αποφασιστικό...