Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Προήχθησαν σε Αντιεισαγγελείς Εφετών

    Προήχθησαν στον βαθμό του Αντιεισαγγελέα Εφετών οι μέχρι πρότινος...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 29/11/2024

    Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ...

    Πανελλήνιες 2025: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

    Αίτηση- δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το 2025 πρέπει...

    ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ; Θα γίνονται αυτόματα οι κατασχέσεις από λογαριασμούς

    «Αυτόματα» θα γίνονται πλέον οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη...
    Best Shop