Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Scooter: Ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου!

    Δύσκολα θα χαιρόταν κανείς αν του απέδιδαν τίτλο για...

    Οι εκατομμυριούχοι απαντούν: Για αυτά τα 5 πράγματα δεν ξοδεύουμε ούτε ευρώ

    Εκατομμυριούχοι με διαφορετικό υπόβαθρο, τουλάχιστον 160.000 δολάρια σε ετήσια...

    Ρίτσαρντ Ρότζερς: Τη μέρα νοσοκόμος και τη νύχτα κατά συρροή δολοφόνος

    Ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, με τίτλο «Last Call:...

    Γεωργία Ντάτσικα: Κοντά στην τρίτη ηλικία

    Η Γεωργία Ντάτσικα, αποδεικνύει διαρκώς το ενδιαφέρον και την...