Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μας προσφέρει μια νέα, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για τα καθημερινά μας γεύματα: τον σολομό με σάλτσα miso. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.
Μια συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες
Η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική γλυκύτητα του miso, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πλούσια σε πρωτεΐνες από τον σολομό και βιταμίνες από τα λαχανικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Συνταγή για Golden miso salmon του Jamie Oliver
Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. σπαράγγια
- 320 γρ. αρακάς
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σκούρο miso
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 2 λάιμ
- 4 φιλέτα σολομού x 130 γρ
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1 καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 ραπανάκια
- 4 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Κόψτε τις ξυλώδεις άκρες από τα σπαρράγια και τοποθετήστε τα τοποθετήστε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε ένα ταψί 25x35cm μαζί με τον αρακά, στη συνέχεια περιχύστε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακινήστε για να καλυφθούν.
- Για να φτιάξετε τη μαρινάδα: Αναμείξτε το miso, τη σόγια και το σησαμέλαιο σε ένα ρηχό μπολ, στη συνέχεια τρίψτε τη φλούδα ενός λάιμ και στύψτε το χυμό για να φτιάξετε μια μαρινάδα. Κόψτε τα φιλέτα σολομού στη μέση κατά μήκος, ανακατέψτε τα με το μεγαλύτερο μέρος της μαρινάδας και, στη συνέχεια, περιχύστε την περίσσεια μαρινάδας πάνω στα λαχανικά στο ταψί. Πασπαλίστε με το σουσάμι.
- Ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά και ο σολομός να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Για να φτιάξετε το τουρσί: Καθαρίστε και κόψετε το καρότο σε λεπτές λωρίδες, κόψτε ψιλά τα κρεμμύδια, κόψτε σε λεπτές φέτες τα ραδίκια, μαζέψτε και ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου, στη συνέχεια ντύστε τα όλα με χυμό λάιμ, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Πασπαλίστε το τουρσί πάνω στον ψημένο σολομό στο ταψί και σερβίρετε. Απολαύστε με noodles ή αφράτο ρύζι στο πλάι.