Τα σπαγγέτι με σάλτσα μπολονέζ είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες διατροφικές ανάγκες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους ακολουθούν διατροφή για την απώλεια βάρους. Παράλληλα είναι υγιεινή, νόστιμη και γρήγορη, καθώς απαιτεί μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας.
Αυτό το πιάτο ζυμαρικών, που περιγράφεται ως «εξαιρετικά ευέλικτο και γρήγορο στην προετοιμασία», έχει κάτω από 500 θερμίδες ανά μερίδα – 426 για την ακρίβεια. Η βασική διαφορά από την κλασική συνταγή είναι ότι αυτή περιλαμβάνει άπαχο κιμά γαλοπούλας και όχι μοσχαρίσιο ή χοιρινό.
Γρήγορη συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε τέταρτα
- 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
- 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 80 γρ ολικής αλέσεως ζυμαρικά σπαγγέτι
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε λωρίδες
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, τον πουρέ ντομάτας και τον κύβο ζωμού. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τη σάλτσα μπολονέζ.
- Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με μια πράσινη σαλάτα ή με ψιλοκομμένα χόρτα στον ατμό.