Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση ζητά η οικογένεια της Έμμας – «Τους νοιάζει μόνο να σώσουν το τομάρι τους»

    Ημερομηνία:

    «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν το τομάρι τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 21χρονης Εμμας, μετά την έναρξη της συζήτησης για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε η οικογένεια κατά του 27χρονου οδηγού που, τον Νοέμβριο του 2022, παρέσυρε με το αυτοκίνητο, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο της Θεσσαλονίκης την άτυχη φοιτήτρια.

    Η μητέρα της Έμμας Καριωτάκη, Κέλλυ Καμπάκη, μιλώντας για τον 27χρονο οδηγό που καταδικάστηκε για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας, αλλά και για τη νεαρή συνοδηγό του οχήματος, ανέφερε ότι «δεν πιστεύω ότι έχουν μετανιώσει οι υπαίτιοι. Το μόνο που τους ενδιέφερε τότε και το μόνο που τους ενδιαφέρει τώρα, καθώς εκκρεμεί και η μήνυση που έχουμε καταθέσει για τη συνοδηγό, είναι να σώσουν το τομάρι τους».

    Αποζημίωση ζητά η οικογένεια της Έμμας (1)
    Φλίγκος

    Όπως είπε στη συνέχεια, ο 27χρονος μπορεί να ζήτησε συγγνώμη κατά την εκδίκαση της υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών, αλλά δεν την εννοούσε. «Ζήτησε συγγνώμη στη δική αλλά είπε ότι δεν έφταιγε αυτός, ότι το παιδί πετάχτηκε, ότι δεν έτρεχε, ότι η Εμμανουέλα περνούσε τον δρόμο με το κινητό στο χέρι και ότι έφταιγε το παιδί. Οπότε τέτοια συγγνώμη, δεν είναι συγγνώμη», σημείωσε.
    Μιλώντας στο protothema.gr, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της ατυχής φοιτήτριας, Νίκος Ρουσόπουλος, ανέφερε ότι «σήμερα συζητήθηκε η αγωγή που είχε ασκήσει η οικογένεια της Εμμας κατά του οδηγού, του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και της ασφαλιστικής εταιρείας που ασφάλισε το αυτοκίνητο, το οποίο δολοφόνησε την Εμμα. Ήταν μία σύντομη διαδικασία, καθώς τα θέματα αυτά είχανε εξαντληθεί στο Κακουργιοδικείο το οποίο επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε ελληνικό δικαστήριο, 16,5 χρόνια κάθειρξης στον οδηγό. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες».

    Αποζημίωση ζητά η οικογένεια της Έμμας (2)

    Συμπλήρωσε, δε, ότι «είναι μια μορφή τιμωρίας και αυτή γιατί και οι ασφαλιστικές πρέπει να λάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί όταν ασφαλίζουν επικίνδυνους οδηγούς, οι οποίοι έχουν βγει για να θερίσουν».

    Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλλει στον 27χρονο οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε τη 21χρονη φοιτήτρια στη περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το «ευχαριστώ» για την εκλογή του

    Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 9/6/2025

    16:00 Novasports 6HD WTA 500 Λονδίνο 16:00 COSMOTE SPORT 7...

    Ιταλικό ριζότο: Βήμα-βήμα η τεχνική για άψογο αποτέλεσμα

    Το ιταλικό ριζότο αποτελεί ένα μεγάλο και λαμπρό κεφάλαιο στη κουζίνα...

    Τα παιδιά γίνονται φίλοι με το AI – Πρέπει να ανησυχούμε;

    Ενώ οι «AI φιλίες» προσφέρουν παρηγοριά και ασφάλεια, ειδικά σε...