ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 6 αλλαγές που έρχονται στην αγορά εργασίας

    Με κεντρικό άξονα την ευελιξία στο ωράριο απασχόλησης και τη χορήγηση ετήσιας...

    ΑΑΔΕ: Χαμηλά εισοδήματα στη δήλωση, εξαψήφιοι αριθμοί στην τράπεζα

    Περισσότερους από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα –σε...

    ΠΑΤΡΑ: Περιοδεία κλιμακίου πολιτικής προστασίας του ΠΑΣΟΚ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Πρόγραμμα Περιοδείας Πάτρα Τρίτη 1 Ιουλίου 2025 Επικεφαλής: Πουλάς Ανδρέας (Βουλευτής...

    Επιμελητήριο Αχαΐας: Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στα Καλάβρυτα – Ποια θέματα συζητήθηκαν

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας, τηρώντας τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης...