ΣΥΝΤΑΓΗ: Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου

    Ημερομηνία:

    Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe)!

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει al dente.
    Όσο βράζει το σπαγγέτι σοτάρουμε το μαύρο πιπέρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να αρχίσει να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Βήμα 2

    Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, κρατάμε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι με το πιπέρι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το Σκοτύρι Ίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα που θα καλύψει τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Γ. Αγγελόπουλος ξεκαθαρίζει: «Δεν είμαστε απέναντι στους αγρότες, εντολές εκτελούμε»

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Γιώργος Αγγελόπουλος,...

    Ολα τα έργα που θα γίνουν μέχρι το 2027 στην Αχαϊα – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση – Αναλυτικός πίνακας

    Ο ολοκληρωμένος οδικός χάρτης των έργων και παρεμβάσεων που...

    Αιγιάλεια: Υπόμνημα κατοίκων για τη νέα γέφυρα στον Σελινούντα – Τι ζητούν

    Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι κάτοικοι της οδού Φτέρης και...

    Πάτρα: Ο βαθύφωνος στην Εθνική Λυρική Σκηνή Τάσος Αποστόλου στο Χροστουγεννιάτικο Κονσέρτο της Πολυφωνικής

    Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο. Με υποτροφία...