Αυτές είναι 100 κορυφαίες πόλεις για το 2024 – Που βρίσκεται η Αθήνα

    Ημερομηνία:

    Παρίσι, το: γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός είναι μία από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO. Και εδώ και λίγες μέρες θεωρείται η κορυφαία πόλη για το 2024, τουλάχιστον σύμφωνα με την Euromonitor International.

     

    Η εταιρία ερευνών έδωσε για μια ακόμη χρονιά τη λίστα της με τις 100 κορυφαίες πόλεις του πλανήτη, με το Παρίσι να συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα και φέτος. Μετά από καιρό το Λονδίνο έπεσε εκτός top 10 (κατετάγει στην 13η θέση), ενώ η Νέα Υόρκη ανέβηκε από την 8η στην 6η θέση. «Σφαλιάρα» για το Ντουμπάι που έπεσε 12 θέσεις σε ένα χρόνο και τη Βιέννη που βρέθηκε εκτός top 20.

    Όσο για την Αθήνα; Βρίσκεται στην 32η θέση, δηλαδή κέρδισε 18 θέσεις σε σχέση με το 2023. Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται το Κάιρο.

    Φλίγκος

    Για πάντα Παρίσι

    Σύμφωνα με την Euromonitor International, «το Παρίσι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του 2024, καθώς παρουσίασε μεγάλη τουριστική αύξηση ενώ φιλοξένησε μερικά σημαντικά αθλητικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι».

    Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η γαλλική πρωτεύουσα ήταν αυτή με την περισσότερη τουριστική κίνηση τη χρονιά που ετοιμάζεται να φύγει. Σύμφωνα με τα στοιχεία στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Μπανγκόκ, καθώς περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μέσα στο 2024.

    Το top 5 με των πόλεων με τον μεγαλύτερη τουρισμό συμπληρώνουν: η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και η Μέκκα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Παναθηναϊκός έκανε ανάρτηση με τη χειρονομία του Εβάν Φουρνιέ και προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του

    Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 99-88 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τον τρίτο...

    ΠΑΤΡΑ: Τιμάται ο άγιος Παναγής Μπασιάς της Κεφαλονιάς

    Στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα...

    Για να σώσουν τους ρινόκερους οι οικολόγοι, αφαιρούν τα κέρατά τους

    Οι οικολόγοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε μια μέθοδο...