ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

    Ημερομηνία:

    Το στιφάδο πιο απολαυστικό από ποτέ ,στον φούρνο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα. Ενα φαγητό που θα «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι!

    ICECAP

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

    Βήμα 3

    Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ξεριζώθηκε κι… έμεινε παρατημένο στο πεζοδρόμιο! (ΦΩΤΟ)

    Ένα δέντρο ξεριζώθηκε στην οδό Μαιζώνος. Είχε ξαναγράψει για...

    Ο “μεγάλος αδελφός” της ΑΑΔΕ σε βαπτίσεις, γάμους και δεξιώσεις

    Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι...

    Π. Σακελλαρόπουλος: Καλή Ανάσταση και Καλή Τουριστική Σεζόν

    Στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης...

    ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ: Τα πάθη του Χριστού νο 2

    Η ταινία “Τα Πάθη του Χριστού” (The Passion of...