Τα deviled eggs του Βρετανού σεφ, έχουν 5 υλικά, ανάμεσά τους, καπνιστό σολομό και λίγο μπρικ, δηλαδή αυγά σολομού, για τη διακόσμηση και σίγουρα η γεύση και η εμφάνισή τους, θα κάνουν τους καλεσμένους σας, να νιώσουν σαν βασιλιάδες.
Εάν δεν έχετε καπνιστό σολομό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλη γευστική πρωτεΐνη, όπως καβουρδισμένο μπέικον, προσούτο, ή ζαμπόν, πολύ ψιλοκομμένα, ακόμη και «κιμά» ψητών μανιταριών, που θα λειτουργούσε, γευστικά, επίσης.
Τα deviled eggs του Jamie Oliver
Υλικά:
- 8 μεγάλα αυγά, βραστά
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή πάπρικα καυτερή
- αλάτι
- 4 κλωναράκια φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο και λίγα φυλλαράκια για γαρνίρισμα ή ροδέλες από φρέσκο κρεμμύδι
- 25 γρ. καπνιστό σολομό και λίγο για γαρνίρισμα
- μερικά μπιλάκια μπρικ για τη διακόσμηση των αυγών
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αυγά, να βγουν σφιχτά. Μπορούμε να τα βράσουμε από την προηγούμενη ημέρα, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ξεφλουδίσουμε την ώρα που θέλουμε να τα γεμίσουμε.
Κόβουμε κατά μήκος τα βρασμένα αυγά, βγάζουμε τους κρόκους, τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την καυτερή πάπρικα και τον σολομό.
Προσθέτουμε στην συνέχεια, τον φρέσκο άνηθο, ή τα κρεμμυδάκια και το αλάτι.
Μόλις το μείγμα των κρόκων γίνει κρεμώδες και ενώθει καλά, γεμίζουμε, με κουτάλι, ξανά, τα ασπράδια.
Γαρνίρουμε τα αυγά, με φυλλαράκια άνηθου, ή λίγες ροδέλες κρεμμυδάκι φρέσκο, λίγο καπνιστό σολομό και λίγο μπρικ και πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο.