Reuters: Η Τουρκία γνώριζε εδώ και έξι μήνες για το σχέδιο των ανταρτών να εκδιώξουν τον Άσαντ από τη Συρία

    Ημερομηνία:

    Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας γνώριζε για το σχέδιο των ανταρτών στη Συρία, που είχαν ως στόχο την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ προχωράει σήμερα, Δευτέρα (09.12.24) το Reuters, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από δύο πηγές.

    Οι αντάρτες στη Συρία ενημέρωσαν την Τουρκία πριν από έξι μήνες για την πρόθεσή τους να εξαπολύσουν την επίθεση, ανέφερε χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο έναν «διπλωμάτη στην περιοχή» και ένα μέλος των αντικαθεστωτικών ανταρτών.

    Το μήνυμα ήταν: «Αυτός ο άλλος δρόμος δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια – οπότε δοκιμάστε τον δικό μας. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, απλά μην επεμβαίνετε» φέρεται να ανέφεραν απευθυνόμενοι στην Άγκυρα.

    Αφού κοινοποίησαν το σχέδιο, οι μαχητές «ένιωσαν ότι είχαν λάβει τη σιωπηρή έγκρισή της» (της Τουρκίας), σημείωσαν οι πηγές.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μιλώντας στην Ντόχα την Κυριακή, είπε ότι η προσπάθεια του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν τους τελευταίους μήνες να προσεγγίσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ απέτυχε και η Τουρκία «ήξερε ότι κάτι ερχόταν».

    Τα σχόλια ήρθαν μία ημέρα μετά την εισβολή των ανταρτών στη συριακή πρωτεύουσα. τη Δαμασκό, αφότου σημείωσαν σημαντικά εδαφικά κέρδη στο βόρειο τμήμα της αραβικής χώρας περίπου δύο εβδομάδες μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ξενοδοχεία κλείνουν απευθείας κρατήσεις με τους πελάτες τους

    Η σταδιακή απελευθέρωση των ξενοδοχείων από την υποχρέωση να...

    Γιατί είναι ντεμοντέ το Facebook; Ο Mark Zuckerberg έχει μια απάντηση

    Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το...

    Στην αναμονή για τέσσερα χρόνια για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ»

    Αυτοχρηματοδοτούμενα έχουν καταλήξει να είναι τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης...

    Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής – Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση φόρου

    Με εντατικούς ρυθμούς υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις οι πολίτες,...