Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, σούπα με topping καραμελωμένα κρεμμύδια, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια. Πώς γίνονται, επιτέλους, αυτά τα καραμελωμένα κρεμμύδια;

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Το καραμέλωμα δεν μπορείς να το βιάσεις. Θέλει το χρόνο του και τον τρόπο του. Τα κρεμμύδια μαγειρεύονται σιγά σιγά, σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βγάλουμε πολλή γεύση από τα πιο απλά και ταπεινά υλικά.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από μπριζόλα ή για κρεμμυδόσουπα, ή σε τάρτες, σε πίτσα ή για ντιπ κρεμμυδιού.

    Οι ποσότητες εξαρτώνται από το πόσα καραμελωμένα κρεμμύδια θέλετε να φτιάξετε. Στη συνταγή παρακάτω, τα 5 μεγάλα ωμά κρεμμύδια απέδωσαν περίπου 2 φλιτζάνια καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Υλικά:

    • 5 μεγάλα κρεμμύδια, κίτρινα και κόκκινα
    • Ελαιόλαδο
    • Βούτυρο (προαιρετικά)
    • Αλάτι
    • Ζάχαρη (προαιρετικά)
    • Βαλσαμικό ξύδι (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρεδάκια.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή ένα μείγμα ελαιόλαδου και βουτύρου, (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ανά κρεμμύδι), σε χαμηλή κατσαρόλα, και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

    Ανακατεύουμε ώστε να «λαδωθούν» όλα τα κρεμμύδια.

    Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping
    Απλώνουμε τα κρεμμύδια ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος και τα αφήνουμε να ψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή για να μην καούν ή στεγνώσουν τα κρεμμύδια.

    Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω από τα κρεμμύδια, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να βοηθήσουμε τη διαδικασία καραμελοποίησης. (Προσθέτω μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για 5 κρεμμύδια, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο αν τα θέλετε έξτρα γλυκά.)

    Ένα κόλπο για να μην στεγνώσουν τα κρεμμύδια καθώς ψήνονται είναι να προσθέσουμε λίγο νερό στο τηγάνι, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά.

    Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν ένα πλούσιο, καφέ χρώμα.

    Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πώς ” μολύνουν” τον πεζόδρομο της Μαιζώνος – ΦΩΤΟ

    Με το που φύτεψαν τα νέα δέντρα στον πεζόδρομο...

    Διημερίδα για τα 20 χρόνια του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

    Στις 9 Ιανουαρίου 2025 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τα...

    Πολλά προβλήματα στην Εύβοια απο την κακοκαιρία: Εγκλωβίστηκε οικογένεια, έπεσαν βράχοι σε κεντρικό δρόμο

    Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η νέα κακοκαιρία που πλήττει την...
    Best Shop