Συρία: Υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την 1η Μαρτίου 2025 ανέλαβε ο Μοχάμεντ αλ Μπασίρ

    Ημερομηνία:

    Υπηρεσιακός πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία αναλαμβάνει μέχρι την 1η Μαρτίου 2025 ο Μοχάμεντ αλ Μπασίρ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (10.12.24).

    Ο Μοχάμεντ αλ Μπασίρ ήταν επικεφαλής της λεγόμενης κυβέρνησης σωτηρίας που είχαν εγκαταστήσει οι αντάρτες στις περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας τις οποίες ελέγχουν, μέχρι την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Στη συγκεκριμένη συνάντηση αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Αλ Μπασίρ στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

     

    Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει πληροφορίες που έκαναν λόγο για προώθηση ισραηλινών αρμάτων μάχης προς την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σταθμεύουν στην ουδέτερη ζώνη του Γκολάν που βρίσκεται στην άκρη του κατεχόμενου και προσαρτημένου από το Ισραήλ τμήματος των Υψιπέδων.

    «Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται προς τη Δαμασκό ή πλησιάζουν σε αυτήν είναι εντελώς ψευδείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβισάι Αντρέι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

    «Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σταθμεύουν στην ουδέτερη ζώνη και σε σημεία άμυνας κοντά στα σύνορα προκειμένου να προστατεύουν τα σύνορα του Ισραήλ», πρόσθεσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι μουσική προτιμούν οι άνθρωποι με χαμηλότερο IQ σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη

    Η σύνδεση μεταξύ των μουσικών προτιμήσεων και του επιπέδου...

    Πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος: Τι ισχύει για το κινητό στο αυτοκίνητο

    Η πληρωμή διοδίων αποτελεί μια συνηθισμένη διαδικασία για τους περισσότερους οδηγούς,...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Νεκροταφείο

    Πυρκαγιά μέσα στο Νεκροταφείο της Λεύκας ξέσπσε πριν λίγο....