Στο 2ο Νυχτερινό Γυμνάσιο της Πάτρας παρουσιάστηκε από τον Δήμο το πρόγραμμα φιλοζωίας, για τα ζώα συντροφιάς

    Ημερομηνία:

    Μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών τους και συγκεκριμένα της Υποδιευθύντριας Αδαμαντίας Μακρυστάθη, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από τον Δήμο Πατρέων, το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

    Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

    ICECAP

    2_censored.jpg

    Η συμμετοχή των μαθητών, που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ενήλικες, ήταν εντυπωσιακή, ενώ είχαν πολλά ερωτήματα γύρω από τα ζώα συντροφιάς, με αποτέλεσμα η συζήτηση να διαρκέσει πάνω από δύο ώρες. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον Ν.4830/2021 και τις υποχρεώσεις που έχουν οι πολίτες απέναντι στα κατοικίδια τους, για την ηλεκτρονική σήμανση, αλλά και την στείρωση, που αποτρέπει από το να βλέπουμε αδέσποτα ζώα. Εξηγήθηκε ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τα εγκαταλειμμένα ζώα, αλλά και για την ανάγκη υπεύθυνης υιοθεσίας, μέσω του Δήμου και της δομής που έχει δημιουργηθεί στο Δρέπανο.

    Σεβασμό, φροντίδα, υιοθεσία και όχι εγκατάλειψη χρειάζονται τα ζώα από εμάς, τονίστηκε και συμφώνησαν όλοι σ’ αυτό.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στους ώμους του Βασίλη Αϊβαλή ο Επιτάφιος

    Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάτρα Σπουδαία και Πάλια",...

    ΘΡΙΑΜΒΟΣ: To χρυσό μεταλλιο κατέκτησε η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας στον τελικό του World Cup

    To χρυσό μεταλλιο κατέκτησε η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας κερδίζοντας...

    ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟ: Πάσχα Ελλήνων Πάσχα! Ψήνουν στην Αχαϊα και το facebook… γεμίζει σούβλες

    Ψήνει όλη η Ελλάδα σήμερα. Ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει...

    Ο Ερντογάν, ο Νετανιάχου και τα μυστικά του Μπακού

    Τον περασμένο μήνα, το Αζερμπαϊτζάν εξασφάλισε μια άδεια αναζήτησης...