Στον Λίβανο ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

    Ημερομηνία:

    Στο Λίβανο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου πρωθυπουργού στη χώρα μετά την τελευταία ανακωχή και τις εξελίξεις στη Συρία.

    Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, παρουσία του Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία.

    Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Nabih Berry, στο μέγαρο Ain el-Tineh.

    Στις 12:40 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Najib Mikati, στο μέγαρο Grand Serail. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
    Το μήνυμα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης, πριν οριστικοποιήσει την απόφασή του να μεταβεί στον Λίβανο, είχε επικοινωνία και με την ισραηλινή πλευρά, με δεδομένες τις στενότατες και στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις Ελλάδος και Ισραήλ.

    Σε κάθε περίπτωση, με την παρουσία του ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι και εμπράκτως υπέρ της κατάπαυσης πυρός στην περιοχή, όσο και αν αυτή φαντάζει εύθραυστη και δύσκολα διατηρήσιμη. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το μοντέλο της συμφωνίας που εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Λιβάνου πρέπει να υιοθετηθεί και στην περίπτωση της Γάζας, ώστε να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η συγκλονιστική στιγμή που ο αρσενικός ιππόκαμπος γεννά εκατοντάδες μωρά – Δείτε το βίντεο

    Όσοι ασχολούνται μαζί τους και τα παρατηρούν, σίγουρα έχουν...

    Τα 12 σημάδια που μαρτυρούν ότι η οικογένειά σας δεν εγκρίνει τη σχέση σας

    Όλες οι οικογένειες είναι περίπλοκες και συχνά, οι παρανοήσεις και οι...

    Η άγνωστη ιστορία πίσω από το Monopoly, το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι

    Το Monopoly έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια όλων...